Olay, 1 Temmuz tarihinde meydana geldi. Yakınlarını ziyaret etmek için Kıbrıs'tan otomobiliyle Samsun'a gelen K.A., içinde yaklaşık 6 milyon lira değerinde altın ve ziynet eşyası bulunan çantasının yerinde olmadığını fark edince polise başvurdu. Çantanın çalınmış olma ihtimalini değerlendiren Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı.

200 SAATLİK TİTİZ İNCELEME
Aracın en son park edildiği Karşıyaka Mahallesi'ndeki tüm güvenlik kameralarını mercek altına alan polis ekipleri, tam 200 saatlik görüntüyü izledi. Görüntülerin sonunda bir şahsın çantayla birlikte yürüdüğünü fark eden ekipler, şüphelinin 34 yaşındaki E.D. olduğunu tespit etti.
"YOLDA BULDUM" SAVUNMASI
Evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan E.D., ilk ifadesinde çantayı yolda bulduğunu iddia etti. Emniyetteki işlemleri devam eden şüpheli adliyeye sevk edilmeye hazırlanırken, ele geçirilen 6 milyon liralık ziynet eşyası ise sahibi K.A.'ya eksiksiz bir şekilde teslim edildi.