Adana'nın Kozan ilçesinde yüzde 45 işitme ve konuşma engelli Muhammed Sonbaş'ın (55) darbedilmesine ilişkin soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Olayın güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından yeniden gözaltına alınan 19 yaşındaki C.D., sevk edildiği adliyede nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
ENGELLİ ADAMI DARP ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ
Olay, 2 Eylül'de Kozan'da meydana geldi. Alışveriş yapmak için ilçeye gelen yüzde 45 işitme ve konuşma engelli Muhammed Sonbaş, iddiaya göre C.D. tarafından darbedildi. Sonbaş'ın ailesinin şikayeti üzerine Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
ÖNCE SERBEST BIRAKILDI, GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKINCA YENİDEN GÖZALTINA ALINDI
Soruşturma kapsamında C.D., Türkeli Mahallesi Feke Caddesi'nde polis ekiplerince yakalandı. İfade işlemlerinin ardından serbest bırakılan şüpheli hakkında, olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkması üzerine yeniden gözaltı kararı verildi.
C.D., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI
Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan C.D., adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
ŞÜPHELİNİN ABLASI KONUŞTU
Şüpheli C.D.'nin ablası İ.D. ise adliye önünde yaptığı açıklamada olayın farklı bir şekilde geliştiğini savundu.
İ.D., Muhammed Sonbaş'ın sürekli evlerinin çevresine yaklaştığını, kardeşlerine yönelik öpücük atma, el sallama, gülümseme ve göz kırpma gibi hareketlerde bulunduğunu iddia etti.
“KARDEŞİM BİZİ KORUMAK İÇİN MÜDAHALE ETTİ”
İ.D., daha sonra Sonbaş'ın telefonuyla video ve fotoğraf çektiğini fark ettiğini öne sürerek, kardeşlerini eve aldığını ve erkek kardeşini çağırdığını söyledi.
İ.D., “Kardeşim bizi korumak için müdahale etti” diyerek, C.D.'nin Sonbaş'tan telefonunu vermesini istediğini ancak telefonun verilmemesi üzerine arbede yaşandığını ve Sonbaş'ın olay yerinden kaçtığını ifade etti.