Kahramanmaraş'ta su kuyusunda meydana gelen olayda 2 kişi hayatını kaybetti. Dulkadiroğlu ilçesinde temizlik yapmak için su kuyusuna giren Gurbet Esenceli ile kendisini kurtarmak amacıyla kuyuya inen Mehmet Tekin, metan gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.
8 metre derinliğindeki kuyuya girdi
Olay, akşam saatlerinde Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Kuzucak Mahallesi'nde meydana geldi.
İddiaya göre Gurbet Esenceli, temizlik yapmak amacıyla 8 metre derinliğindeki su kuyusuna indi. Bir süre sonra rahatsızlanan Esenceli, arkadaşlarından kendisini kuyudan çıkarmalarını istedi. Ancak kısa süre sonra bayıldı.
Bunun üzerine Mehmet Tekin, Esenceli'yi kurtarmak için kuyuya girdi. Tekin de kuyuya indikten kısa süre sonra bayıldı.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.
Kuyuda metan gazı tespit edildi
Ekiplerin yaptığı incelemede kuyuda metan gazı bulunduğu tespit edildi. İtfaiye ekipleri, maske kullanarak kuyuya girip Gurbet Esenceli ve Mehmet Tekin'i dışarı çıkardı.
Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Esenceli ve Tekin'in hayatını kaybettiği belirlendi.
Olay yerindeki incelemenin ardından iki kişinin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Kahramanmaraş Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.