Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan bir kız öğrenci yurdunda akşam saatlerinde çıkan yangın, kısa süreli korku ve paniğe yol açtı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde alevler büyümeden kontrol altına alınırken, tedbir amacıyla yurt binası tamamen tahliye edildi.
İhbar üzerine ekipler seferber oldu
Olay, saat 20.00 sıralarında Yenidoğan Mahallesi’ndeki Şule Yüksel Şenler Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi. 9 katlı binanın 4’üncü katından dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiyenin yoğun çalışmasıyla yangın söndürülürken, binayı saran dumanın tahliyesi için çalışma başlatıldı.

Esnaftan örnek dayanışma
Yangın sırasında yataklarından kalkarak pijamalarıyla dışarı çıkmak zorunda kalan öğrencilere, bölge esnafı sahip çıktı. Sağanak yağışın da etkili olduğu bölgede, yurt binasının altındaki işletmeler kapılarını öğrencilere açtı.
İşletmeci Dursun Özdemir, yaşananları şu sözlerle anlattı:
"Vatandaşların uyarısıyla yangını fark ettik. Çocuklar yataklarından kalkıp pijamalarla dışarı çıkmışlardı, çok üşümüşlerdi. Hepsini içeriye aldık, çay ikram ediyoruz. Yurt havalandıktan sonra yeniden içeri alınmalarını bekliyoruz."
Ekiplerin duman tahliye çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldı.