Özdilek köyünde 10 Temmuz’da nehre düşen Berat Karakaya için dalgıçlar nehir tabanını, kara ekipleri ise kıyı şeridini tarıyor. Havadan yürütülen aramalar geniş bir alanda devam ediyor.

AKINTIYA KAPILIP KAYBOLDU
Berat Karakaya, 10 Temmuz’da Muş kent merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Özdilek köyünde Murat Nehri’ne düştü. Akıntıya kapılarak gözden kaybolan çocuk için bölgeye çok sayıda arama ve kurtarma ekibi gönderildi.
126 PERSONEL ARAMA YAPIYOR
Muş AFAD koordinasyonundaki çalışmalara Muş ve Bitlis’ten AFAD dalgıçları, Van Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ve dalgıç polisler katılıyor. Bölgede ayrıca UMKE, sağlık, jandarma, Jandarma Özel Harekât, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri görev yapıyor.

NEHİR VE KIYI ŞERİDİ TARANIYOR
Toplam 126 personelin yer aldığı çalışmalarda 4 bot, 2 rafting ekibi, 2 dron ve İHA kullanılıyor. Dalgıçlar nehir tabanındaki aramalarını sürdürürken kara ekipleri de nehir yatağı ile kıyı şeridini ayrıntılı şekilde kontrol ediyor. Geniş bölge, dron ve İHA ile havadan da taranıyor.
Muş Belediyesi ve Türk Kızılayı ekipleri ise bölgede bekleyen aile üyeleri ile vatandaşlara ikramda bulunuyor.