Sinop’un Türkeli ilçesinde, aylar önce meydana gelen heyelan sonrası kapanan yolda yaşanan olay, bölgede alınmayan önlemleri yeniden gündeme getirdi. Olay, Türkeli ilçesine bağlı Düz Köyü Merkez Mahallesi’nde yaşandı.
5 Mart 2025’te meydana gelen heyelanın ardından Merkez Mahallesi ile Cayla Mahallesi’ni birbirine bağlayan yol ulaşıma kapanmış, yolun bir bölümü sular altında kalarak gölete dönüşmüştü. Aradan geçen yaklaşık 9 aya rağmen bölgede herhangi bir uyarı levhası yerleştirilmedi.

Akşam saatlerinde Onur Şentürk isimli sürücü, navigasyon uygulamasının yönlendirmesiyle daha önce trafiğe kapatılan bu yola girdi. Gece karanlığında yolun gölete dönüştüğünü fark edemeyen sürücü, son anda aracı durdurarak suya girmekten kurtuldu.
Olayda can ya da mal kaybı yaşanmazken, bölgede yeterli uyarı ve yönlendirme bulunmaması dikkat çekti. Yaşananlar, kapalı yolların navigasyon sistemlerinde güncellenmemesinin sürücüler için oluşturduğu riski bir kez daha gözler önüne serdi.