Operasyonda yakalanan iş yeri sahibi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Ele geçirilen ürünler, imha edilmek üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edildi.
İŞ YERİNE OPERASYON DÜZENLENDİ
Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bozuk ve tarihi geçmiş ürünlerin piyasaya sürülmesini engellemek amacıyla çalışma başlattı.
Ekipler, çalışmalar kapsamında önceki gün kentteki bir iş yerine operasyon düzenledi.
6 BİNDEN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
İş yerinde yapılan aramada 5 bin 958 kutu tarihi geçmiş hayvansal ilaç ile faturası bulunmayan 225 kutu hayvansal ilaç ele geçirildi. Toplam 6 bin 183 kutu ürün, gerekli imha işlemlerinin yapılması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
İŞ YERİ SAHİBİNE İŞLEM YAPILDI
Operasyonda yakalanan R.S. hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında ise idari işlem yapıldı.