Bir kere şunu net olarak belirtelim. Hem Beşiktaş’a, hem Galatasaray’a, hem de Fenerbahçe’ye “Helal olsun.” Bize bu kötü günlerde, bu heyecanı son haftaya kadar taşıdıkları için. Hem birbirleriyle, hem korona belası ile hem de yoğun maçlar nedeniyle sakatlıklarla mücadele ettiler. Artık bu saatten sonra kim şampiyon olursa olsun, kim ipi göğüslerse, göğüslesin üçü de gönüllerin şampiyonu oldular.

Tabi bu ligin böyle “at başı” gitmesine sadece 3 takımın birbirleri ile mücadelesi neden olmadı. Diğer takımları, özellikle zirvedekilere kafa tutan takımları unutmamak gerek.

Mesela Karagümrük’ü, mesela Hatayspor’u, Sivasspor’u, Alanyaspor’u ve diğerlerini. Hepsi tertemiz mücadele ettiler son maçlara kadar. Ligde şampiyonluk düğümü artık son haftaya kaldı. Sakatı, cezalısı az olan, sahaya her şeyini veren haftaya şampiyon olacak. Dedik ya, bize göre üçü de şampiyon. Ve ne yazık ki, düşen takımlar da belli oldu.

Bizi üzen başkentin Süper Lig’de temsilcisinin kalmayacak gibi olması. Tabi Erzurumspor da lige renk veriyordu, ona da üzüldük ama Ankara’nın takımsız kalması, iki takımdan Ankaragücü’nün veda etmesi, Gençlerbirliği’nin de haftaya durumunun zor olması acı oldu. Bakalım son hafta ligde kimler sevinecek, kimler üzülecek.