Geçimini balıkçılıkla sağlayan Ertan Arabacı (60) Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kocagöl Köyü'nde,1979 yılında Cemile Arabacı (63) ile resmi nikah ile evlendi. Ertan Arabacı bu evliliğin sonrasında 1980 yılı Ağustos ayında askere gitti. 20 ay süren askerlik görevinin bitmesiyle beraber 1982 yılında köye dönen Arabacı eşinin bir problemi olmadığı halde kimseye haber vermeden çekip gittiğini öğrendi.

Eşinin ailesinden yardım isteyen Arabacı, istediği yardımı buradan göremeyince jandarmaya başvurdu. Eşini bulmak için 2 yıl boyunca çaba sarf eden Arabacı, eşinin kayıp olduğu dönemde adını Medine Tombalak değiştirdiğini ve kendisine sahte kimlik çıkartarak hayatını devam ettirdiği dedikodularını duydu.  Buna rağmen ne jandarma ne de kendisi eşine ulaşamadı. Arabacı boşanmak için mahkemeye başvursa da eşini resmi olarak bulamadığı için bir türlü boşanamadı.

Aradan geçen zaman içinde Adana'nın Yumurtalık ilçesine taşınan Ertan Arabacı, burada dini nikah kıyarak Elif Tik (60) ile evlendi.

Resmi nikahla evlenemedikleri için mağduriyet yaşadıklarını belirten çift, ölmeden önce resmi nikah kıyarak, evliliklerini taçlandırmak istiyor.

Ertan Arabacı, devletten yardım istiyor ve boşanmak istediğini vurguluyor. Eşinin 1982’de çekip gittiğini, aradıklarını ama bulamadıklarını ifade eden Arabacı, giden eşini aradıklarını ama bulamadıklarını, hiçbir imkanlarının olmadığını, ismini değiştirdiğini duyduklarını aktardı. Eşinin isminin Cemile olduğunu ancak, sonradan Medine olarak değiştirdiğini anlatan Arabacı, karısının o askere gittiğinde evi terk ettiğini, eşinin ailesi ile de iletişime geçmediğini belirtti. Tek istediğinin nikah kıymak olduğunu ve eski evliliğinden kurtulmak istediğini dile getiren Arabacı, devletin bir an önce eski karısını bulup onu boşamasını istiyor.

Devletten yardım istediğini belirten Ertan Arabacı, “Eşim 1982'den bu yana çekti gitti. Arıyoruz ancak bulamıyoruz. Hiçbir imkânımız da yok. İsmini değiştirmiş dediler. Hiçbir ipucu bulamadık. Cemileydi Medine dediler. Ben askere gittiğimde gitti. Ailesi yoktu annesi de bizimle diyaloga geçmedi. Ben nikah yapım yeter. Bundan kurtulmak istiyorum. Devletin biran önce bulup beni boşamasını istiyorum” dedi.

“Yuvamı kurup nikah yapmak istiyorum”

15 yıl önce Elif Tik ile dini nikahı kıyarak evlendiklerini söyleyen ve resmi nikahları olmadığı için zorlandıklarını kaydeden Arabacı, “Ben 15 seneden beri evliyim. Bundan kurtulup bir nikah yapmak istiyorum. Çocuğumuz yok. Evimiz var tek. Yuvamı kurup nikah yapmak istiyorum. Bir yere gitsem otelde kalamıyorum çok sorun benim için” şeklinde konuştu.

“Devletten yardım bekliyorum”

Ertan Arabacı ile evlendikten sonra göğüs kanserine yakalanan Elif Tik ise, “Bu problem beni mahvetti. Mağdurum. Nikah olsa daha hoş olur. Bunun bulunmasını boşanmasını istiyorum. Devletten yardım bekliyorum. Devletin bunu yapması lazım. İnşallah bulurlar. 60 yaşındayım bundan sonra evlenip gitmek istiyorum. Ben kanser hastasıyım kafamı böyle şeylere yoruyorum. Kadın ortada yok. Kayıp. Bulamıyorlar” diye konuştu. 

 

Editör: Haber Merkezi