30 Ağustos'un yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar 30 Ağustos'ta toplu taşımaların durumunu merak etmeye başladı. Bayramlarda ve resmi tatillerde toplu taşılamalar zaman zaman ücretsiz oluyor. Bu sebeple 30 Ağustos'ta toplu taşıma araçları ücretsiz mi? 30 Ağustos'ta metro, metrobüs, otobüsler ücretsiz mi? merak edilen sorular arasında. 

30 AĞUSTOS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İBB’nin denetimindeki toplu taşıma araçları, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ücretsiz hizmet veriyor olacak. Yolcular, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutarak ücretsiz geçiş yolculuk yapacak.

toplu taşıma 30 ağustos

Ücretsiz toplu taşıma kullanımları, İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.

İSTANBUL'DA İBB 2021 YILI ÜCRETSİZ ULAŞIM TARİHLERİ

1 Ocak 2021 (Yılbaşı)
23 Nisan (Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı)
1 Mayıs (Emek ve Dayanışma Günü)
19 Mayıs (Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı)
24-25-26 Mayıs (Ramazan Bayramı – 3 Gün)
15 Temmuz (Demokrasi ve Özgürlükler Günü)
20 Temmuz – 23 Temmuz (Kurban Bayramı – 4 Gün)
30 Ağustos (Zafer Bayramı)
29 Ekim (Cumhuriyet Bayramı)
2021 Okul Açılış Günü (Eylül)
ÖSYM Sınavları –YKS, YGS, TYT, AYT (Öğrenci ve görevlilere sınav saatlerinde)
AÖF Sınavları (Öğrenci ve görevlilere sınav saatlerinde)

ANKARA'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları (EGO Otobüsleri, METRO ve ANKARAY) ile “Zafer Bayramı”mızın 99. yılı olan 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü ücretsiz olarak hizmet verilecektir.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan “İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması …” Kararı gereği, vatandaşlarımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, ücretsiz faydalanabileceklerdir.

Uygulamada 340 hatta hizmet vermeye devam eden EGO otobüslerinin hareket saatleri ve güzergâhlarına, EGO CEP’te mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinde (www.ego.gov.tr) bulunan “ŞEHİR İÇİ ULAŞIM / Web Bilgi Sistemi” bölümünden ulaşılabilir.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde başlatılan Büyük Taarruz’un 99. yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı büyük bir coşku ve gururla kutlarız.

Saygılarımızla.

 

Editör: Haber Merkezi