HABER:MEHMET ARKAN

5’inci Kütahya Germiyan Geleneksel Türk Oyunları Festivali’nin tanıtım toplantısı Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Gölgeli, Germiyan Geleneksel Ata Sporları Kulubü Başkanı Selim Erdoğan katıldı.

 KÜTAHYANIN TANITIMI PROJESİNDE SOMUT ADIM ATTIK

 Festivalin Zafer Bayramının kutlanacağı 30 Ağustos gibi önemli bir günde gerçekleştirilmesinin kutlamalara ayrı bir heyecan katacağını dikkat çeken Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, organizasyonu Okçuluk Federasyonu ile Kütahya Belediyesinin işbirliğinde düzenleneceğine vurgu yaptı. Başkan Işık, “Amacımız hem seçim öncesi vatandaşımıza taahhüt ettiğimiz projeler kapsamında Kütahya’nın tanıtımını ciddiye alıp bu anlamda somut adımlar atmak, hem de projelerimizden biri olan geleneksel ata sporunu destekleme taahhüdümüzü yerine getirmek.''Dedi.

KÜTAHYAYI HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ

Sözlerine devam eden Işık'' Nasip olursa yakın bir zamanda şu andaki Atlı Spor Tesislerinin olduğu tesisimizi Geleneksel Ata Sporları Merkezi olarak düzenlemeyi planlıyoruz. Onunla ilgili projelerimiz var. Ayrıca spora ve sporcuya destek projesi adı altında gerek bireysel gerekse takım sporcularımızı desteklemeye başladık. Kütahyaspor’un belediyemiz bünyesi adı altında Belediye Kütahyaspor adıyla faaliyet göstermesini sağlayacak ciddi bir dönüşümü sağladık. Bu Kütahya’da önemli bir gelişmedir. Tamamı Kütahya’mızın hak ettiği yere taşınması için yapmamız gereken faaliyetlerden oluşmaktadır. 4 ülke 61 şehirden bin 500’e yakın sporcunun ağırlanacağı böyle bir etkinliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak yanındayız birlikte bu işi inşallah başaracağımıza inanıyoruz” Şeklinde konuştu.

30 ÜLKEDE KÜTAHYA TÜRKİYE YAZIYOR

Festival hakkında  bilgiler veren Germiyan Geleneksel Ata Sporları Kulubü Başkanı Selim Erdoğan ise, Geleneksel Türk Oyunları Festivali’nin tanıtımının 30 farklı ülkede yapıldığını söyleyerek,  “5. Kütahya Germiyan Türk Oyunları Festivali’nin sahibi Kütahya Belediyesi ve Kütahya Germiyan Ata Sporları’dır. Yani aslında belediyenin bir etkinliğidir. Şu anda 30 ülkede Kütahya Türkiye yazıyor. 30 ülkenin bilboardlarında ve sosyal medyası üzerinde Kütahya Türkiye yazıyor. 30 ülkenin federasyonlarına buradaki yarışmanın deklarasyonu yapılmış durumda. 61 şehir ve 4 ülkeden 104 kulüp katılıyor. Bireysel sporcularla beraber 452’si kadın 800’ü erkek toplam bin 252 sporcu Cuma gününden itibaren Kütahya’da olacaklar. 3 gün boyunca misafir edip ağırlayacağız” açıklamasında bulundu.

30 AĞUSTOSTA YAPILACAK

Etkinliğin bilerek 30 Ağustos gününe denk getirdiklerini belirten Erduğan, “Bugüne özel Dumlupınar’da bir şeyler yapalım istedik. 30 Ağustos Cuma günü 200 menzil okçusu Dumlupınar’da olacak. Orda ayrı bir yarışma var. Saat 22.00’de Kütahya Belediyesi önünden başlayıp valilik binası önünde sona erecek kortej yürüyüşü bu sene fener alayı ile beraber yapılacak. Fener alayından ve kortej yürüyüşünde hemen sonra yine valilik önünde konser verilecek.  Savaş sanatları gösteri grubu olacak. Atlı spor etkinlikleri yapılacak, sanat sahne gösteri grupları gelecek,  45 standın açılacağı, bölgenin en zengin ve tarihi el sanatları çarşısı bu etkinlikte olacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi