Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

OTOMOTİV GAZETECİLERİ DERNEĞİ YILIN OTOMOBİLİNİ SEÇİYOR

Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin (OGD) organize ettiği geleneksel ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçimleri bu yıl 7’nci kez düzenlenecek. Her geçen yıl heyecanın zirveye çıktığı yılın otomobili seçimlerinde, bu sene 36 aday model yarışacak. İlk etapta OGD üyesi alanında uzman gazetecilerin oylarıyla belirlenen 7 finalist 11 Nisan’da açıklanacak.

10 Mayıs tarihinde de İntercity İstanbul Park’ta yapılacak test sürüşlerinin ardından, OGD üyeleri tarafından en çok oyu alıp 1’inci olan otomobil, 7 Haziran tarihinde düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

BIR ÇOK ÜYE GAZETECİ ARACI DAHİ GÖREMEDİ

OGD üyeleri, 36 modelin fiyat-değer oranı, ergonomisi, tasarımı, yakıt tüketimi, güvenliği, donanım seviyesi, emisyon oranları ile daha bir çok detayını göz önünde bulundurup puanlayacak ve ‘Yılın Otomobili’ni seçecek.

Adaylar arasında Audi, BMW, Cupra, DFSK, Mercedes, Porsche, Seat, Volvo ve Volkswagen markalarının modelleri de yer aldı. Bu modellerin tanıtımlarına çağrılmadıklarını ve test sürüşü programı dahi yapılmadığını belirten bir çok OGD üyesi gazeteci, “Bizler bu alanda uzmanlaşan gazetecileriz. Araçların her detayını değerlendirip, objektif bir şekilde oy kullanıyoruz. Dolayısıyla gördüğümüz ve sürdüğümüz modeller arasında seçim yapacağız” dedi.

SEÇİM YAPMAK ÇOK ZOR

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 seçimleriyle ilgili konuşan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, “Yedinci kez düzenlenecek olan ‘Yılın Otomobili’ seçimi gelenekselleşti ve sektörde heyecan meydana getirdi.

PODYUMDAKİ ADAY 36 MODEL VE MARKALAR

“Audi Q3 Sportback, BMW iX, BMW iX3, BMW 4 Serisi Gran Coupe, BMW 4 Serisi Cabrio, Citroen C4, Cupra Formentor, Cupra Leon, Cupra Ateca, DFSK Seres, DS9, Honda HR-V, Honda City, Honda Jazz, Honda Civic, Honda Accord, Hyundai Bayon, Hyundai Tucson, Hyundai Elantra, Hyundai Santa Fe, Kia Sportage, Mercedes-Benz C Serisi, Mercedes-Benz EQS, Mercedes Maybach S Serisi, MG ZS, MG EHS, Nissan Qashqai, Opel Mokka, Porsche Taycan Cross Turismo, Renault Taliant, Seat Leon, Seat Tarraco, Volvo XC40 Recharge, VW Golf, VW T-Cross, VW Taigo”

Önceki yıllarda tatlı bir çekişmeye ve heyecana sahne olan bu organizasyon bu yıl da oldukça çekişmeli geçecek. Hepsi birbirinden değerli otomobiller arasında seçim yapmak zor olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi