3600 ek göstergede son durum ne? Kimler 3600 ek gösterge alacak? soruları bugünün en çok merak edilen konuları arasına girdi. Milyonlarca çalışanın maaş ve tazminat ücretlerinde artış sağlayacak olan 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3600 ek gösterge için, Meclisin ele alacağı ilk konular arasında olduğuna dair bir açıklamada bulunmuştu. 24 Şubat'ta çalışmalarına ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan özel oturumuyla yeniden çalışmalarına başladı. Şimdi gözler Meclisim 3600 ek gösterge ile yapacağı açıklamalar çevrildi. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne? Kimler 3600 ek gösterge alacak? İşte, 3600 ek gösterge son dakika haberleri...

3600 ek göstergede son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim öncesinde 3600 ek göstergenin, Meclis çalışmalarına başladıktan sonra ilk gündeme gelecek konulardan olacağını açıklamıştı.     

Meclis takvimine göre, gelecek ay gündeme gelmesi öngörülen yeni düzenlemeye ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor.     

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek.     

Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak. Böylece yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak. 

Kimler 3600 ek gösterge alacak?    

Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor.     

Düzenlemeden halihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.     

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor.     

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.     

3600 ek gösterge nedir?

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli unsurlardan biridir. Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması demektir. Bu nedenle memurlar bulundukları unvanların 1’inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedirler. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır. 657 sayılı Devlet Kanunu’na tabi olan öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler gibi birçok meslek grubu ek göstergelerin artışını dört gözle bekliyorlardı.

Editör: Haber Merkezi