Futbolda tatil dönemi resmen başladı. Fakat A Milli takımımızın Avrupa Uluslar Ligi maçları dolu dizgin devam ediyor. Bu organizasyon için maç takviminde zaman bulamayan UEFA’nın, futbolun kısıtlı tatil günlerine bu maçları koymasına anlam vermek gerçekten zor. Futbolcuların topu topu 15-20 gün tatil için zamanı var iken milli takıma seçilmek, tatile gitmemek gibi bir ceza durumunu ortaya çıkartıyor. Bu konu ortada milli forma olduğu için fazla dillendirilmiyor. Bu tarihlerde yapılacak maçlar için milli takıma seçilmeyenlerin de, fazla üzgün olmadığını düşünüyorum.

VAH FUTBOLUMUZ VAH!

Milli takımımızın 4-0’lık galibiyeti tabii ki, hepimizi memnun etti. Böyle farklı galibiyetleri özlemişiz. Bu bakımdan sonuç sevindirici. Ama bu sonucun bir zafer olarak değerlendirilmesi bana çok acı geliyor. Zaten rakiplerimizin Fareo Adaları, Litvanya ve Lüksemburg olması futbolumuzun geldiği seviyenin en büyük göstergesi. Umarım diğer maçlarımızda da, böyle güzel skorlar alıp şu C Grubu’ndan bir an önce kurtuluruz. Vah futbolumuzun haline...

TFF’DE SEÇİM ÇIKMAZI

8 Mart hakem operasyonunu yapanlar gerçekten futbolumuza büyük kötülük ettiler. Bu operasyon olmasaydı, bugün Nihat Özdemir hala TFF başkanı koltuğunda oturuyor olacaktı. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve diğer TFF yöneticileri istifa etmeyeceklerdi. Önümüzdeki hafta TFF başkanı kim olacak diye bir sorunu- muz da olmayacaktı. Şu ana kadar sadece Mehmet Büyükekşi adaylığını açıkladı. Son dakika gelişmesi olmaz ise tek adaylı bir seçim görünüyor. Ancak Fenerbahçe kulübü başkanı Ali Koç’un “Büyükekşi TFF başkanı olmamalı” çıkışı yabana atılacak bir durum değil. Yarın akşama kadar vakit var. Ya Büyükekşi’nin adaylığı devam edecek, ya da son dakikada yeni bir TFF başkan adayı göreceğiz.

MHK TİTİZ OLMALI

MHK başkanı Sabri Çelik’in titizliği ve soruşturmalara olan düşkünlüğü meşhurdur. Geçtiğimiz haftalarda bir hakem için ortaya atılan göz problemi konusunda son derece hassas davrandı. Federasyonun sponsoru olan hastaneden özel rapor aldırtarak iddiaları çürüttü. Keşke fede- rasyonun internet sitesindeki açıklamada, hakem kardeşimizin adı geçmeseydi. Ge- çen hafta bir hakem yorumcusunun Tarık Ongun ve Mustafa Çulcu’nun isimlerini de yazarak, haklarında ortaya atmış olduğu iddialar konusunda da, Sayın Başkan’ın daha yazı çıkmadan gerekli araştırmaları yaptığını ve yazılanların doğru olmadığını ortaya çıkardığını biliyorum. Sayın Çelik keşke bu araştırmasının sonucunu da tff.org’dan yayınlatıp, yazının gerçekleri yansıtmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirseydi.