Bugün gerçekleştirilen Koronvirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklamalrda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılama programlarına yenş grupların dahil edileceği müjdesini verdi. 45 yaş üstü bireylerin yarın aşılanmaya başlayacağını belirten Koca, 40 yaş üstü vatandaşlarımı için de tarih verdi. Peki, 40 yaş üstü ne zaman aşılanacak? Ayrıntılar haberde.

40 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞILACAK?

Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadelere yer verdi.

"Yarın itibariyle 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi günü ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak.

İkincisi, aşılama ile toplumsal bağışıklığı elde edene kadar kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim. Aşı olan vatandaşlarımız da toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymalı. Unutmayalım, aşının bizi koruması için belirli bir süre geçmesi gerekiyor.

Umarım artık Sağlık Bakanını daha az görecek sesini daha az duyacaksınız. Bundan sonra size vereceğim en önemli haberin yerli aşımızın başarısı ve salgının son bulduğu açıklaması olacağını görüyor ve o günü iple çekiyorum. Çok yakında salgın haberlerinden kurtulacağız. Gün gibi aydınlık, sağlıklı ve mutlu günler yakındır. Büyük Türkiye güçlü bir devlettir. Bu güce güvenin."

Bakan Koca

4,2 MİLYON BİONTECH AŞISI GELECEK

Ayrıca Koca, "4,2 milyon doz BioNTech aşısı hafta başında gelecek. Ay sonuna kadar hedef 30 milyon doz aşının Türkiye'ye getirilmesi" dedi.

Tedbirlerle ilgili de açıklama yapan Koca, "Tedbirlerin gevşetilmesi hazirandan sonra değerlendirilir" diye konuştu.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu almak için MHRS ve e-Nabız aracılığıyla aşı randevu ekranına giriş yapmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sistem giriş yaptıktan sonra 'aşı randevusu' ekranı karşınıza çıkıyor. Aşı randevusu ekranından istediğini aşı tercihini, hastane ve saat tercihinizi yapabilirsiniz. Ayrıca MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

E-NABIZ AŞI RANDEVUSU İÇİN TIKLAYIN...

Editör: Haber Merkezi