Koronavirüs salgınında aşılama programı devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 haazirandan sonra 50 yaş üstü aşılama çalışmalarının başladığını duyurmuştu. Vatandaşlar, 40 yaş üstü ne zaman aşılanacak sorusuna cevap arıyor.

40 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞILANACAK? 

50 yaş üstü korona aşılama uygulaması 1 Haziran'da başlamıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan aşı takvimine göre, ikinci aşılama aşaması 50 yaş ve üstü ile son bulacak. Takvimin üçüncü aşamasının ise 40-49 yaş grubundakilerin aşılanmasıyla başlayacak. 

Aşı sırası vatandaşların gündeminde yer alıyor. Ziya Selçuk ise öğretmenler ve eğitim çalışanlarının aşı randevusunun alınmaya başladığını açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilen şu günlerde sevindiren haberi verdi ve ''Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın aşı randevuları Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlandı. '' açıklamasında bulundu.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu almak için MHRS ve e-Nabız aracılığıyla aşı randevu ekranına giriş yapmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sistem giriş yaptıktan sonra 'aşı randevusu' ekranı karşınıza çıkıyor. Aşı randevusu ekranından istediğini aşı tercihini, hastane ve saat tercihinizi yapabilirsiniz. Ayrıca MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

E-NABIZ AŞI RANDEVUSU İÇİN TIKLAYIN...

Editör: Haber Merkezi