Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam faizle ilgili açıklamalarıyla birlikte faizlerin düşeceği beklentisi sonrası döviz fiyatları yükselişe geçti. Erdoğan, "Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz ve yüksek faiz yok” ifadelerine yer verdi. Vatandaşlar, 5 Ağustos dolar ve euro ne kadar? sorusuna yanıt aranıyor.

5 Ağustos dolar ve euro kuru güne yükselişle başladı. Birkaç gündür yaşadığı düşüşle beraber dolar kuru 8,30, euro ise 10 liranın altına kadar düştü. Ancak bu sabah itibariyle dolar ve euro fiyatları yukarı yönlü bir tırmanış söz konusu.

Uzmanlar, genişlemeci para politikalarının süreceğine ilişkin beklentilerin dolar endeksini baskılamaya devam ettiğini kaydetti.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Güne 8,4753 ile başlayan Amerikan Doları kuru, bugün itibarıyla % 0,64  artışla 8,5233 liradan işlem görüyor. Dün Amerikan Doları, günü 8,4732 seviyesinde kapattı.

EURO NE KADAR OLDU?

Güne 10,0560 ile başlayan Euro kuru, bugün itibarıyla %0,94 artışla 10,1017 liradan işlem görüyor. Dün Euro, günü 10,0400 seviyesinde kapattı.

STERLİN NE KADAR OLDU?

Güne 11,7965 ile başlayan İngiliz Sterlini kuru, bugün itibarıyla %0,87 artışla 11,8652 liradan işlem görüyor. Dün İngiliz Sterlini, günü 11,7813 seviyesinde kapattı.

"AĞUSTOS AYI KIRILMA NOKTASI"

Dün akşam A Haber-ATV ortak yayınına çıkan CumhurbaşkaıRecep Tayyip Erdoğan “Ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz ama bunun oranı ne olur? Şu anda bulunduğumuzun bir defa çok çok altında olur… Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz ve yüksek faiz yok” dedi.


Yüksek faizin yüksek enflasyonu getirdiği yönündeki düşüncesini tekrar eden Erdoğan, “Ama düşük faiz de düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır ve ağustos ayı ile beraber de artık düşük enflasyona inşallah geçeceğiz” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi