Kabine toplantısında milyonlarca vatandaşı ve esnafı ilgilendiren son dakika kararları açıklandı. 5 bin TL hibe desteği verilecek esnaf gurupları ve zanaatkarlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan geniş kapsamlı 5 bin TL hibe desteği detaylarını açıkladı. Hibe desteği kimler alacak sorusu cevap buldu. Kahvehane, kafe vb. birçok esnaf sahibi 5 bin TL hibe desteği alacak. İşte detaylar...

5000 TL DESTEK KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 bin lira hibe desteği verilecek esnaflar listesini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "235 bin esnafa 5 bin TL hibe desteği verilecek. İlk grup esnafımıza bir kere olmak üzere, 5 bin TL hibe verilecek. Bu grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, hamam yer alıyor. En zorunu inşallah geride bıraktık. Bir süre daha dikkatli gitmek mecburiyetindeyiz. Sağlık çalışanlarımıza, emniyet, jandarma, vefa gruplarımıza ve görev alan herkese teşekkür ediyorum. Salgının üstesinden ancak hep birlikte hareket edersek gelebiliriz." dedi.

5 bin tl hibe kime verilecek

3000 TL HİBE MÜJDESİ

Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

 

Editör: Haber Merkezi