Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanan esnafa destek paketi kararıyla birlikte, 3 bin ve 5 bin TL hibe desteği takvimi uygulamaya alındı. Esnaf ve işletme sahipleri, 3000 TL ve 5000 TL esnafa destek paketi başvurusu nasıl yapılır, nasıl alınır, bunu merak ediyor. Tüm işletmeler bu soruya cevap ararken bazıları hibe desteği alacak. 

HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

5 BİN TL ESNAF HİBE DESTEĞİNİ KİMLER ALACAK?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, konu ile ilgili açıklama yaptı.Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır.

Hibe desteği

3 BİN TL ESNAF HİBE DESTEĞİNİ KİMLER ALACAK?

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğu bu gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır.

ESNAF HİBE DESTEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ödeme tarihi ile ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor. Konu ile ilgili son dakika gelişmesi gelince ayrıntılar haberde yer alacak.

ESNAF HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK

Esnaf hibe desteği başvurusunun nasıl yapılacağı merak ediliyor. Esnaf hibe desteği başvurusunun e-Devlet üzerinden yapılması bekleniyor.

TOPLAMDA 4 MİLYAR 622 MİLYON LİRA HİBE EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 gruba toplamda 4 milyar 622 milyon liralık kaynağın karşılıksız olarak verileceğini vurguladı.

HİBE NEDİR?

Hibe desteği, 'yatırım yapmak veya işini geliştirmek isteyenlere karşılıksız olarak verilen ödenek" olarak ifade edilebilir.

Editör: Haber Merkezi