5 bin lira ve altında hane kazancı olanları başvuru yapabileceği 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi için pek çok vatandaş araştırma yapıyor. 3 kamu bankasının ortaklaşa aldığı kararla, başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar, 10 bin liraya kadar kredi çekebilecekler. Konunun diğer detayları haberimizde…

İLK 6 AY GERİ ÖDEMEZ KREDİ İMKANI

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının iktisadi hayattaki olumsuz etkilerini en aza indirgemek için uygulanmaya başlayan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" önlemleri doğrultusunda "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi"uygulaması başlatıldı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Buna göre, hane halkı geliri 5 bin TL’den az olanlar, ilk 6 ay geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli ve geri ödemesi aylık elit miktarlarda olan kredi kullanabilecekler. Alınabilecek kredinin üst limiti ise 10 bin TL olacak.

Müşterilere, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacak. "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi", bankalar tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecek.

Bankaların 1 Nisan tarihi ile başvuruları kabul etmeye başlayacağı 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisinden kullanmak isteyen vatandaşlar, bu üç kamu bankasından (Halkbank, VakıfBank, Ziraat Bankası) sadece birine başvuru yapabilecekleri.

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, ihtiyaç kredisi başvuruları öncelikle bankaların internet şubeleri ve mobil uygulamaları aracılığıyla yapılacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından bankalar, başvurusunu uygun buldukları müşterilerin hesaplarına kredi tutarlarını yatıracaklar. Vatandaşlar kredilerini ATM’lerden çekebilecekler.

GERİ ÖDEMELER NASIL OLACAK?

10.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödemesiz, ardından gelen 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.
7.500 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödemesiz, ardından gelen 30 ay boyunca 282 lira ödenecek
5.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödemesiz, ardından gelen 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.
 

Editör: Haber Merkezi