Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı sonrasında gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından 65 yaş üstü vatandaşların Pazar günleri dışarı çıkabileceklerini duyurdu. Bununla birlikte artık 65 yaş üstünde bulunan vatandaşlar akşam saat 20.00’a kadar açık havada olmanın tadını çıkarabilecekler…

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Koronavirüs önlemleri kapsamında pek çok uygulama hayata geçirilirken, ilk alınan tedbirlerden biri 65 yaş üzeri vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağı oldu. Salgından en fazla etkilenen ve ölüm oranlarının en çok olduğu 65 yaş üzeri vatandaşlar 2 ayı aşkın süredir sokağa çıkamıyordu.

Sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceğini merakla bekleyen 65 yaş üstü vatandaşlar için gelen yoğun talepler doğrultusunda hafta bir gün olmak üzere sokağa çıkma izni getirildi.

65 yaş üzeri için sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceğine dair kesin bir tarih verilmemekle birlikte, yasağın Haziran ayı ortalarında veya sonlarında bitmesi bekleniyor.

65 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN SAAT KAÇTA SOKAĞA ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı sonrası gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından normalleşme kapsamında hayata geçirilecek olan yeni uygulamaları kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 65 yaş üstü vatandaşların bundan sonraki süreçte, Pazar günleri saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında yürüme mesafesinde ve önlemlere uymak kaydıyla dışarı çıkabileceklerini söyledi.

Bununla birlikte, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeye göre, esnaf, işletme sahibi, sanayici, tüccar, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren vergi kaydı, SGK Hizmet Belgesi, şirket yetki belgesi, birlik ve oda kimliğinden biriyle belgeleyenler, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

 

Editör: Haber Merkezi