Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından milyonlarca 65 yaş üstü yaşlı vatandaşı ilgilendiren sokağa çıkma yasağına dair açıklamalarda bulundu. Buna göre 65 yaş üstü yaşlılar için yasak devam etmekle birlikte, her gün belirli saatler arasında sokağa çıkabilecekler. Bununla birlikte, milli parklar ve doğa parklarına da ücretsiz giriş yapabilecekler…

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda alınan kararları kamuoyuna duyurduğu bir halka sesleniş konuşması yaptı.

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma konusunda yeni kararlar alındığını açıkladı. Erdoğan yaptığı bilgilendirmeye göre, yaşlılar artık her gün olmak üzere saat 10.00 ile 20.00 arasında maske ve sosyal mesafe kurallarına uymak artıyla sokağa çıkabilecekler.

MİLLİ PARKLARDA ÜCRET ALINMAYACAK 

Diğer taraftan, alınan kararların içinde Milli parklar ve doğa parklarında 65 yaş üstü, 18 yaş altı ve sağlık çalışanlarından ücret alınmayacak.

YAŞLILARA YASAK KALKTI MI?

65 yaş üstü yaşlılar için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı henüz kalkmadı. Yaşlılar gün içinde belirli saatlerde dışarı çıkabilecekler. Esnetilmiş şekilde süren 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı bir süre daha bu halde devam edecek. Yasağın ne zaman kalkacağına dair yeni gelişmeler olduğu takdirde haberimizde bulabilirsiniz…

AYM'DEN 65 YAŞ KARARI 

Anayasa Mahkemesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 65 yaş üstü ve vatandaşların sokağa çıkmasının kısıtlanmasının "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkını ihlal ettiği" iddiasıyla yapılan bireysel başvuruyu, başvuru yollarının tüketilmemiş olması nedeniyle kabul edilemez buldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kovid-19 kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmasının kısıtlanması, bir vatandaşın bireysel başvurusuyla Anayasa Mahkemesine taşındı.

Yüksek Mahkeme, kısıtlamanın "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nı ihlal ettiği iddiasıyla yapılan başvuruyu, başvuru yollarının tüketilmemiş olması nedeniyle kabul edilemez buldu.

Editör: Haber Merkezi