Özellikle bir aydan fazla süredir sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Pazartesi günü gerçekleşecek kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın bir karar vermesi bekleniyor. Peki, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı ne zaman sokağa çıkacak?

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKACAK?

Koronavirüsle mücadele kapsamında pek çok konuda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 45 gündür evden çıkmayan 65 yaş ve üstü vatandaşların kurallara riayet ettiği, böylece de hem kendi sağlıklarını korumakla birlikte, hastalığın yayılmasına da engel olduklarını belirtti.

Ülke çapında yaklaşık 7 milyon 65 yaş ve üstü vatandaş bulunduğunun altını çizen Kalın, bu vatandaşların şikayetlerinin kendilerine de geldiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu şikayetleri dinleyerek talimatta bulunduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatına göre, önce Bilim Kurulu’ndan bir değerlendirme alınacak, ardından 4 Mayıs Pazartesi günü (bugün)gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda Bilim Kurulu’nun önerileri çerçevesinde konu değerlendirilecek.

Kalın’ın ifade ettiğine göre, Kabine Toplantısı’nda 65 yaş üstü için güzel haberler bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantının ardından alınan kararlarla ilgili açıklamayı bizzat kendisi yapacak.

Bununla birlikte, 20 yaş altındaki gençler için sokağa çıkma yasağının nasıl olacağı şeklinde gelen sorular üzerine Kalın, Bilim Kurulu’nun önceliğinin 65 yaş üstü vatandaşlarda olduğu ve çalışmaların, bu vatandaşların belli gün ve saatlerde olacak şekilde yapıldığını aktardı.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, bayramda sokağa çıkma yasağı ihtimalinin olup olmadığına yönelik gelen soruya ise, böyle bir ihtimalin var olduğu şeklinde yanıt verdi. Bununla birlikte, bu konuda salgının seyrinin belirleyici olacağı ve henüz üç haftalık bir sürenin bulunduğun altını çizdi.

Yine, bayramda sokağa çıkma yasağı ile alınacak kararın Bilim Kurulu’nun önerileri çerçevesinde alınacağını ve nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceğini belirtti.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi