Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Kabine Toplantısı bugün saat 15:30 civarında başladı. 65 yaş üstü 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı değişti mi? merak ediliyor. Yapılacak toplantının ardından açıklama yapılması bekleniyor. Peki 65 yaş üstü 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaça kadar? İşte cevabı...

65 YAŞ ÜZERİ VE 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

65 yaş üzeri ve 20 yaş altı sokağa çıkma saatleri hakkında resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmadı. Kabine toplantısı sonrası açıklama yapılması bekleniyor.

65 YAŞ ÜZERI VE 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığının genelgesinde, illerin risk durumuna göre 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı uygulamasında değişikliğe gidildiği ve kısıtlamanın aşağıda yer alan illerde kaldırıldığı belirtildi.

Hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı hatırlatılan genelgede, 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı yasak saatleri konusuyla ilgili şunlar kaydedildi;

Hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı Kovid-19 verileriyle hazırlanan yeni risk haritasına göre, çok yüksek riskli grubunu gösteren kırmızı kategorideki illerin sayısı, nüfusun yüzde 80'ini oluşturan 58 şehre ulaştı.

Çok yüksek ve yüksek riskli 70 ilde, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, cumartesi ve pazar günleri uygulanacak.

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacaktır. Yeni bir karar alınıncaya kadar illerimizin risk grupları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Editör: Haber Merkezi