Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Gün geçmiyor ki Atatürk’le ilgili düşmanlık sergileyen, akıl ve mantıkları zorlayan bir davranış duymayalım, görmeyelim. Şunu bir türlü fark edemediler, bu topraklarda Atatürk ismini ne yaparlarsa yapsınlar silemeyecekler, onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ne yaparlarsa yapsınlar yıkamayacaklar. Ama “sileriz” diyen de “yıkarız” diyen de adeta nöbet değişimi yaparak ısrarlarını sürdürüyorlar. Sonuç alamayacakları beyhude bir çaba için kendilerini boşa yoruyorlar. Bu boşa yorulanlar kervanında son ortaya çıkan da “Milli Eğitim’de Amerika’nın pençeleri var. İstenilen dersler istenildiği gibi verilemiyor. 2023’te tamamlanıyor Atatürk’le İnönü’nün milli eğitimimizi Amerika’ya teslim ettiği anlaşma. 2023’te iktidara deist, ateist diye yoğun bir çalışma var. Bazıları uykuda, ama fırtına gibiler de var” sözleriyle İlahiyatçı yazar Emine Şenlikoğlu olmuştur.

Atatürk, “Milli Eğitim programımızın, Milli Eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir. Cahillik yok edilmedikçe, yerimizdeyiz...“ derken bu gibilerden bahsediyordu.

Türk’ün vatanını savaş cephelerinde 7 düvele vermemiş Atatürk ve silah arkadaşı İnönü mü Milli Eğitimi ABD’ye vermiş?

Hayat felsefesi “bağımsızlık” olan Atatürk gibi bir lidere yapılan yakıştırmaya ve bu yakıştırmayı yapan kafaya, şu zihniyete bakar mısınız?

Atatürk tarihi bir anlaşma yapıp Milli Eğitimi ABD’ye mi teslim etmiş?

Belgen nedir, delilin nedir Emine Şenlikoğlu?

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra başarmak istediği en büyük ülküsü “Milli Eğitim” olan Atatürk’e yönelik bu sözler iftiradır, uydurmadır.

AK Parti ve MHP’nin kurduğu ittifakın protokol metninde “Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma’ hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir“ ifadeleri yer alırken, Atatürk’ün kurduğu CHP ve onun ittifak ortaklarının hazırladığı 48 sayfalık “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni” içinde tek kelime Atatürk isminin geçmemesi tartışılırken, Emine Şenlikoğlu gibi “hükümete yakın algısındaki kişiler” kimin hesabına çalışarak Atatürk’e iftira atmaktadır?

AK Parti hükümetine sözde yakın gözüken bazı yazarların, yorumcuların, tarihçilerin Atatürk’e yönelik sözleri resmen CHP’nin Atatürk’e ihanetinin üzerini kapatmak için planlı bir çalışma gibi manzara ortaya çıkarmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve Atatürk’e düşmanlık yaparak İslam’a hizmet ettiklerini sanmaları da ayrı bir garabettir.

Kemal Kılıçdaroğlu açıkça Atatürk dönemini kast ederek “Biz 1930 yılların CHP’si değiliz” diyor, Atatürk’ün fikirlerini, düşüncelerini CHP’den silmek için herşeyi yapıyor. Bazı ahmaklar ise bu durum karşısında terör örgütlerinin yuvasına dönmüş CHP ile mücadelenin Atatürk’e hakaret etmekten, iftira atmaktan geçtiğini sanmaktadır.

Bu ahmaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Milletimizin Gazi’ye hürmeti sonsuzdur. Milletimizin Mustafa’ya saygısında en küçük bir tereddüt yoktur. Milletimizin Kemal’le de en küçük bir sorunu bulunmuyordur. Milletimizin soyadı olarak kendisine verdiği Atatürk konusunda da hiçbir sıkıntısı olmadığını gayet iyi biliyoruz.” (10 Kasım 2017) sözündeki anlamı hala kavrayamadılar.

Atatürk’ü seven milyonlarca insanı tahrik ederek neyi hedefliyorlar, inanın çok merak ediyorum.

Editör: Haber Merkezi