Erdemli Belediyesi tarafından organize edilen iftar programlarında ‘Ramazan Birlikte Güzel’ duygusuyla hareket ediliyor. Ramazan Ayı boyunca 11 noktada yapılacak iftar programlarında ise pandemi süreci ile birlikte ilk buluşma özelliği taşıyor.

Pandemi sonrasında, 8 binin üzerinde vatandaşın iftar sofrasında buluştuğu yerin adresi ise bu defa Erdemli Belediyesi Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’ydı.

Meydanda düzenlenen iftar programına binlerce vatandaş katıldı, yoğun ilgi gösterildi. İftar öncesinde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu masaları tek tek gezdi vatandaşlarla sohbet etti. Programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, eller semaya kaldırılıp binlerce kişi aynı anda dua etti, oruçlarını açtı.

Ramazan Ayı’nda on bir noktada iftar programı düzenlendiğini ve bu ayda gönüllerin bir olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  “Vatandaşlarımızın bir araya gelmesi, vatandaşlarımızı iftar sofrasında buluşturmaya gayret ettik. Erdemli merkez olmak üzere on beldemizde de, beldeden mahalleye dönüşen yerlerimizde de binlerce insanımızı bir araya getirerek Ramazan’ın manevi hazzını onlara tattırmaya çalıştık. Ramazan’ın güzelliğini Erdemli’de insanlarımızla yaşayalım istedik. İnsanlarımız da gerçekten pandemiden dolayı bir araya gelmeyi de özlemişler ki binlerce insanımız iftar soframızı şereflendirdiler. Erdemli birlik olunca, beraberlik olunca, milli ve manevi hassasiyeti olunca insanlarımızın duyguları doruk noktada. Bu manevi iklimde tabi gönüllerimiz bir, kalbimiz bir, yüreğimiz bir. Erdemli’de insanlarımızın kalbi vatan millet, devlet, din olunca birlikte atıyor. Dolayısıyla birlikte atan kalplerin bir olması da ayrı bir manevi haz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Yediden yetmişe toplumun her kesiminden iftarlara katılımın olduğu programlardan ise vatandaşlar oldukça memnun. Belediyenin düzenlemiş olduğu iftar programlarından memnun olduğunu ve çok beğendiğini ifade eden Hayati Kar, “Valla çok güzel bir şey, ağzımızın orucuyla çok güzel destek veriyoruz” diye konuştu.

Bu iftara gelmek için evde yemeğini bıraktığını ifade eden Ayşe Kara ise “Çok güzel bir şey destek vermek için geldik, evde yemeklerimizi koyduk tek burda olalım diye. Çok teşekkür ederiz başkanımıza” diye konuştu.

İftar programına geldiği için duyduğu memnuniyetini ifade eden Cennet Eser ise “Düzenleyen herkese teşekkür ederiz sağ olsunlar ellerine sağlık” diye konuştu. 

Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin 11 noktada düzenlediği iftar programı,  Ramazan Ayı boyunca mahallelerde program dâhilinde devam edecek.

Editör: Haber Merkezi