A400M uçaklarının 9'uncusu teslim alındı. A400M uçaklarının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik ulaştırma kabiliyetlerinde artış sağlaması bekleniyor. Türk pilotları tarafından, "Uçan kale" olarak bilinen uçakların bugün Türkiye’ye getirileceği ve Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'na konuşlandırılacağı tahmin ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik ve ulaştırma yeteneklerinde artış sağlayan A400M uçaklarının Türkiye'ye teslimatı devam ediyor. 

Türkiye'nin, katıldığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen A400M Projesi çerçevesinde üretilen 9'uncu uçağın test ve kabul işlemleri, üretiminin yapıldığı İspanya'nın Sevilla şehrinde tamamlandı.

A400M uçaklarının teslim haberi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından sosyal medya hesabı Twitter'dan duyuruldu. Buna göre, uçağın, Türkiye’ye Türk pilotlarca getirilip Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'na konuşlandırılması bekleniyor.

Şimdiye kadar teslim edilen en üst konfigürasyona sahip olduğu ve Hava Kuvvetleri'nin gücüne güç katması ve ülkenin savunmasına önemli katkı sağlaması beklenen 9'uncu uçağın üretimi, Airbus'ın tesislerinde yapıldı.

10'uncu uçak 2022'de teslim alınacak 

Söz konusu projede Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya ile birlikte Türkiye, 6 katılımcı ülkeden birisi. Türkiye ilk uçağını 2013'te almıştı, en son A400M uçak teslimatının gerçekleşeceği tarihin ise 2022'nin başında tamamlanması bekleniyor.

Projede yapımı gerçekleşen uçağın tasarım ve üretiminde, katılımcı ülkelerle birlikte yerli sanayi de yer alıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) mühendis ve teknisyenleri A400M Uçağı'nın Ön Orta Gövde, Arka Gövde Üst Bölümü, Paraşütçü Kapıları, Acil Çıkış Kapısı, Arka Üst Kaçış Kapağı ve Kuyruk Konisi gibi ana yapısal komponentlerin yanı sıra en önemli uçuş kontrol yüzeylerinden olan Kanatçık (Aileron) ve Sürat Frenlerinin (Spoiler) tasarım ve üretiminde aktif rol alıyor ve üretimi gerçekleştiriyor.

Ayrıca TUSAŞ Motor Sanayi AŞ, A400M uçağında AMSL firmasının alt yüklenicisi olan Euro Prop International (EPI) konsorsiyumu (Rolls-Royce, MTU, Snecma and ITP) tarafından tasarlanmış özgün turboprop bir motor olan TP400 motorunun üretiminde EPI'nin alt yüklenicileri arasında yer alıyor.

Proje kapsamında uçakların nihai yapılandırmaya ulaşmasını sağlayacak Retrofit faaliyetleri 2020 tarihi itibariyle Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde yapılacak.

Türkiye örnek gösteriliyor

Türkiye'nin sahip olduğu A400M uçaklarının harbe hazırlık oranı bakımından, A400M kullanıcısı diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Türkiye en yüksek değere sahip bulunuyor. Türkiye, diğer kullanıcı ülkelerin de katıldığı birçok platformda, bu başarının sağlanması bakımından örnek gösteriliyor.

 

Editör: Haber Merkezi