Belirtilen tarihlerde söz konusu atıkların yakılmadığına dair bilgi notu paylaşıldığını anımsatan Ilıkan, ''Bu atıklar yakılmadı ise nerede depolanmış? Ankara halkının kullandığı yer altı sularına karışmış mı? Tıbbi atık artıkları olabilir mi? Tesisin çalıştırılmaması nedeniyle İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bilgi verilmiş mi? Kovid-19 pandemisi süresinde ilimizde yaşanan artışların nedenlerinden birisi bu olabilir mi?’’ sorularını yönetti.

Ilıkan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

‘’Ankara halkının sağlığını tehdit eden bu durum ile karşı karşıya iken çok acil ve ivedi önlemler alınması gerekirken buüne kadar ne yapmışlar? 29 Kasım'da da aynı Sağlık İşleri Daire Başkanı gidiyor imha sürecini yakından kontrol ediyor diyorsunuz. Orada gidip, ziyaret edip orada yakılıyor biz bakıyoruz diyorsunuz.

Burada bir sorumsuzluk var bir ya bana cerdiğiniz cevap yalan, bana yakılıyor diyorsunuz. Demek ki yakılmıyor bana yalan cevap vermişsiniz. Ondan sonra yakılmıyor diye kendiniz söylüyorsunuz tutanak tutmuşsunuz. Ondan sonra da aynı adama gidip orada fotoğraf veriyorsunuz vatandaşa, yakılıyor çok da iyi yakılıyor deyip de işin üzerini kapatıyorsunuz. 

Evet burada sorumluluğu alıyorsanız yakılıyor biz bakıyorsak, burada yakılmadığı süreçlerde de siz bakmalıydınız. Bunun hesabını Ankara halkına nasıl vereceksiniz siz? Bundan kaynaklı bir sorun bir süreçte varsa, bu Kovid-19'la ilgili bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Yakılmadığı sizin kendi tutanağınızla sabitken burada yakılıyor diye nasıl siz bu haberi servis edersiniz?’’

 

Editör: Haber Merkezi