Ekonomiyi yakından takip yatırımcılar, iç ve dış piyasadaki tüm gelişmelerle birebir ilgileniyor. Veriler öncesi birçok uzmandan uyarılar gelirken, tahvillerdeki satış dalgası da dikkat çekiyor. Peki, ABD Aralık ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak 2022? İşte merak edilen detaylar...

Küresel piyasalar bu hafta Çarşamba günü ABD'de açıklanacak Aralık ayı tüketici enflasyon verilerini yakından izleyecek. Veriler öncesi birçok uzmandan uyarılar gelirken, tahvillerdeki satış dalgası da dikkat çekiyor.

Geçen hafta negatif bir performans gösteren ABD endekslerinde yeni haftanın ilk işlem gününde vadeliler karışık görünüme işaret etti.

Asya Borsaları bu sabah teknoloji hisselerindeki toparlanma ile artıda gözüküyor. Japonya piyasaları tatil nedeniyle işleme kapalı. 

ABD borsaları Cuma günü düşerken, hafta boyunca yüzde 1,87 gerileyen S&P 500 endeksi 2016’dan bu yana en kötü yeni yılın ilk haftası performansını ortaya koymuştu. Fed’in sıkılaşma sürecinde daha şahin olacağı beklentisiyle yatırımcılar teknoloji sektöründekiler gibi büyüme hisselerinden, ucuz kalmış değer hisselerine yönelirken, Nasdaq 100 haftalık bazda yüzde 4,46 geriledi. Bu, Şubat 2021’den bu yana en yüksek haftalık kayba işaret etti.

Hafta boyunca ABD 10 yıllık tahvil getirisi 25 baz puan, 30 yıllık tahvil getirisi 21 baz puan yükseldi. ABD 10 yıllık tahvil getirisi haftayı yüzde 1,7620 seviyesinden tamamladı.

Geçen hafta boyunca yüzde 0,10 yükselen Bloomberg Dolar Endeksi, bu sabah yüzde 0,13 yükselişle 1.176 seviyesinde.

ABD ARALIK AYI ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN?

Çarşamba günü TSİ 16:30’da ABD’de açıklanacak Aralık ayı tüketici enflasyon verileri yatırımcılar tarafından yakından izlenecek.

 

Editör: Haber Merkezi