ABD'de bir günde 145 binden fazla vaka sayısına ulaşıldı. Bu rakam salgının başından bu yana bir günde tespit edilen en fazla vaka sayısı.

50 eyaletli Amerika Birleşik Devletleri'nde ülkede 44 eyalette geçen haftaya göre yüzde 10 fazla vaka bildirildi. Bunlardan 11'inde ise artış yüzde 50 civarında.

Virginia, Maryland eyaletleri ve başkent Washington'da günlük vaka sayısındaki artış art arda 8 gün rekor kırdı.

Teksas vaka sayısının 1 milyonu geçtiği ilk eyalet oldu. Eyalet tek başına Meksika, Peru, Güney Afrika ve Almanya gibi ülkeleri geride bıraktı.

Eyalette spor etkinlikleri iptal edildi. Sınır kenti El Paso'da morg kapasitesini artırmak için mobil morglar devreye sokuldu.

NEW YORK'TA KISITLAMALAR
Vali Cuomo, Covid-19 salgınına karşı önlem için yürürlüğe konacak yeni kısıtlamanın cuma akşamından itibaren geçerli olacağını, ''virüsün yayılmasında etkili olduğu'' gerekçesi ile ev toplantılarının da 10 kişi ile sınırlandırılacağını belirtti.

Sosyal mesafe ve maske kuralının denetlenemediği ev toplantılarına getirilen kısıtlama kararı, ABD'de kalabalık aile buluşmalarının yaşandığı Şükran Günü kutlamalarından yaklaşık iki hafta önce alındı.

HASTANELERDE DE ALARM DURUMU VAR
Yaklaşık 62 bin kişinin tedavi gördüğü hastanelerde de alarm durumu var.

Wisconsin, Güney Dakota, Minnesota, Iowa ve Ohio'da virüs nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısı geçen aya oranla ikiye katlandı. Ülke genelindeki artış oranı ise yüzde 40.

Kuzey Dakota'da ise tehlikenin boyutunu gözler önüne seren bir karar alındı.

Eyalette virüse yakalanmış ancak belirti göstermeyen sağlık çalışanları, hasta sayısı artması durumunda görevlerine devam edecek.

Uzmanlar çok sayıda eyalette sağlık sisteminin çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Seçilmiş başkan Joe Biden'ın corona virüs danışmanı ise salgının kontrol altına alınabilmesi için ülkenin 4 ila 6 hafta kapanması tavsiyesinde bulundu.

Bu süreçte insanlara maddi kayıpları için ödeme yapılması da tavsiyeler arasında.

Editör: Haber Merkezi