Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? son dakiika gelişmesi yaşandı. Açık cezaevi izinleri 6 ay uzatılacak mı, uzadı mı? mahkumlar ve yakınları tarafından araştırılıyor. Açık cezaevi izinlerinin gününün bitmesine kısa bir süre kala beklenen açıklama geldi. Koronavirüs salgınından dolayı açık cezaevlerinde izin başlamıştı. 

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI? SON DAKİKA! 

Açık cezaevlerindeki mahkumların koronavirüz isinleri 9 kez uzatılmıştı. Açık cezaevlerindeki mahkumların korona nedeniyle izinli sayılmasına dair sürenin 31 Mayıs 2022 tarihine kadar uzatılabilmesini öngören önerge Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİF EVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü şu detayları paylaştı;"7242 sayılı Kanun ile hüküm altına alınan 5275 sayılı Kanun‘un Geçici 9. maddesi kapsamında, Kanun’un yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2020 tarihinden itibaren, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen yükümlüler izne gönderilmiş olup yasa gereği izin süreleri 30 Kasım 2021 tarihinde son bulacaktır.

Ceza infaz kurumlarının toplu yaşanılan yerler olması nedeniyle, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tavsiye kararları doğrultusunda ceza infaz kurumlarında alınan tedbirlerin yanı sıra KOVID-19 izninden dönecek olan hükümlülerin;

Açık cezaevi izinleri

-Aşı yaptırmayanların mümkün olan en kısa sürede aşılarını yaptırmaları, aşıları eksik olanların da Sağlık Bakanlığının aşı şemasına uygun şekilde aşılarını tamamlamaları,
-Kuruma gelmeden önceki son 14 günü kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak geçirmeleri,
-Kuruma girişlerinden 48 saat önce PCR testlerini yaptırmaları,
-Kuruma girişleri esnasında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları ve HES kodlarını yazılı olarak yanlarında bulundurmaları, gerek kendileri, gerekse ceza infaz kurumlarında barındırılan diğer hükümlülerin sağlığı açısından önem arz etmektedir.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hükümlülerin sağlığının korunması bakımından tüm tedbirler titizlikle uygulanacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GARDİYANLARA ÖZLÜK MÜJDESİ

Adalet Bakanı Gül sunumunda, infaz koruma memurlarının bu süreçte özveriyle çalıştıkları, evlerine gitmeyip 14 gün boyunca çeşitli yerlerde izolasyona tabi tutuldukları, ailelerinden uzak kaldıklarının ifade ettiği öğrenildi. Bu arada, hükümetin önümüzdeki süreçte infaz koruma memurlarının özlük haklarında iyileştirme yapılmasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapacağı da öğrenilmişti. 31 Mayıs 2020'den bu yana 9 kez uzatılan açık cezaevi izinleri 30 Kasım'da sona eriyor.

.

Editör: Haber Merkezi