Öğrenim hayatını MEB açık lisede devam ettiren pek çok öğrenci 21 Ağustos’ta kayıt işlemlerini yapmaya başlamıştı. Kayıt işlemlerini tamamlamayan ve kayıt süresini kaçırmak istemeyen pek çok öğrenci Açık lise kayıtları ne zaman son? AÖL 2019-2020 kayıt yenileme ve ilk kayıtlar ne zaman bitiyor? sorularına yanıt arıyor. İşte, ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri…

KAYIT YENİLEME VE İLK KAYIT SÜRESİ 21 AĞUSTOS’TA BAŞLADI

21 Ağustos 2019tarihinde başlayan AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme süresi 27 Eylül 2019 tarihinde son bulacak. Bununla birlikte, ek sınava girecek öğrenciler, (2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 4. dönem aktif olan öğrenciler) kayıt ücretlerini sınav sonrası yatırabilecekler.

AÖL’ye ilk defa kayıt yaptıracak olan öğrenciler, ilk aşamada Halk Eğitim Merkezleri'nde kayıt işlemlerini tamamlamalarının ardından onlara bildirilen bankalara ve o bankaların ATM’lerine sınav ücretini yatırmalılar.

İLK KAYIT KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

KAYIT YENİLEME KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İLK KAYIT SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2019 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 10 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2019 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Bedeli olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Bedeli olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)

 

 

Editör: Haber Merkezi