2022 yılı içinde gerçekleşecek Adalet Bakanlığı 550 personel alımı için ÖSYM tarafından sınav düzenlenecek. Sınav öncesinde adaylar, "Adalet Bakanlığı personel alımı sınavı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı sınav başvurusu tarihi belli mi?" sorularına cevap arıyor. Adalet Bakanlığı 550 icra müdür ve icra müdür yardımcılığı için yapılacak sınava başvuruda bulunmak isteyen adaylar ÖSYM sınav tarihlerini araştırıyor. 

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI VE İLAN METNİ

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Adayların, hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmaları ve öğrenimi yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi alması gerekiyor. Sınava başvurular 16-23 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacak. Yazılı sınav, ÖSYM tarafından 3 Nisan Pazar günü yapılacak.

ADALET BAKANLIĞI 550 PERSONEL ALIMI YAPACAK

Adalet Bakanlığı, 410’u açıktan 140’ı naklen olmak üzere 550 icra müdür ve müdür yardımcısı alacak.

Resmi Gazetede bugün yayımlanan ilana ilişkin detaylar Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı internet sitesinde yer aldı.

Bakanlık yazılı ve sözlü sınavla müdür ve müdür yardımcılığı kadrolarında 550 kişi istihdam edecek. İcra müdürü ve icra müdür yardımcısı kadrolarına başvuracakların 35 yaşını doldurmamış olmaları şartı aranacak.

Adalet Bakanlığı personel alımı

ADALE BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI BAŞVURU ÜCRETİ NEDİR?

Sınava girecek adaylar 16-24 Şubat 2022 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet

sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 300,00 TL sınav ücreti yatıracaklardır. Adaylar, banka/ATM’den sınav ücreti ödemesi yapmamalıdır. Adaylar, sınava başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırmalıdır. Ödeme işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve Adalet Bakanlığı sorumlu olmayacaktır

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sıralama sonucunda son sıradaki aday ile aynı KPSS puanına sahip olan adaylar da sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

3. SÖZLÜ SINAV

A. Sözlü Sınav Yeri ve Tarihi:

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi www.adalet.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylar sözlü sınava ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

B. Sözlü Sınav ve Sözlü Sınav Konuları:

a) Sözlü sınav;

1) ilgilinin atanacağı pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgi 40,

2) Atatürk ilkeleri ve İnkılâp Tarihi 20,

3) Genel kültür 20,

4) Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır.

b) İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır.c) Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için yüz tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almaları gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi