Olay, dün akşam 22.00 sıralarında Atakent Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bulunan Yüreğir Kaymakamlığı önünde meydana geldi.

Vefa Yardımlaşma Grubu'nun Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve ekibinin yaptıkları yardım dağıtımı sırasında, yoldan geçen CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım arasında tartışma yaşandı.

Kaymakam Bingöl ve koruması tartışmayı engellemeye çalıştı. Olay yerine çağrılan polis ekipleri Eren Yıldırım ile beraberindeki annesi, babası ve kardeşini gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Yıldırım'ın annesi, babası ve kardeşi serbest bırakıldı. Görevli memura mukavemet ve hakaret suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Eren Yıldırım ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Eren Yıldırım ifadesinde, ailesi ile yürüyüş yaparken kaymakamlık önündeki TIR'ı gördüğünü, merak edip oradaki görevlilere ne yapıldığını sorduğunu ve bu yüzden aralarında tartışma yaşandığını söyledi.  

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Adana Valiliği, Vefa Sosyal Destek Grubu'na saldırıya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"14.05.2020 günü saat 22.00 sıralarında Yüreğir Kaymakamımız Oğuzhan Bingöl’ün katılımı ile Yüreğir Kaymakamlığının önünde Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından gerçekleştirilen yardım dağıtımı sırasında, kim olduğu bilinmeyen 4 saldırgan şahıs, Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışmasını engellemeye yönelik sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştur. Bunun üzerine Yüreğir Kaymakamı ve koruma polisi ilgili saldırgan şahısları uyarmış, ancak şüpheli şahıslar tarafından kendilerine hakarete devam edilmiş ve koruma personeli saldırı sonucunda yaralanmıştır.

Olayın ardından güvenlik birimlerimizce yakalanan şüphelilerden birinin CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım olduğu anlaşılmış olup, ilgili şahıslar; 15.05.2020 günü adli makamlara sevk edilmiş ve şahıslardan 3’ü savcılık tarafından sorgulandıktan sonra, 1’i ise tutuklanma talebi ile sevk edildiği mahkeme tarafından salıverilmiştir. İlçesinde yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla bilinen ve vatandaşlarımızın da takdirini kazanan başta Kaymakamımız Oğuzhan Bingöl olmak üzere, Covid-19 salgın sürecinde ilk günden itibaren mesai mefhumu gözetmeksizin ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de adeta destan yazan Vefa Sosyal Destek Grubu’muza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda yaralanan koruma polisimize acil şifalar diliyoruz." denildi.

Editör: Haber Merkezi