CHP’nin koçbaşılığında toplanan 6’lı masa, tamamladığı ilk tur görüşmelerinin ardından ikinci tur görüşmelerine başlıyor.

İlk tur görüşmelerin sonuna doğru masanın adayının belli olacağı kehanetinde bulunanlar, 2 Ekim’den sonra başlayacağı duyurulan ikinci tur görüşmelerin aday düğümünü çözeceğini iddia ediyor.

Bunu söyleyenler aynı zamanda adaylığa en yakın isim olarak Kılıçdaroğlu’nu öngörüyor.

***

Kim ne derse desin, inanın 6’lı masanın adayının kim olacağının artık bir önemi kalmadı.

Bugüne kadar ortaya attıkları isimlerin hiçbirinin Türk milletinde herhangi bir heyecan uyandırmaması da bu durumun en büyük delili değil mi?

Bu saatten sonra masa kimi aday gösterirse göstersin, Türk milletinde bir karşılığı olmayacak…

Bunu neye dayanarak mı söylüyorum?

6’lı masanın bugüne kadar sunduğu vaatlere…

***

En büyük vaatleri dış politikada ve terörle mücadelede ülkemize muazzam hız kazandıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tedavülden kaldırmak ve parlamenter sisteme geri dönmek…

FETÖ’ye af, terörist Demirtaş’a özgürlük, HDP’ye bakanlık…

Mavi vatandan çekilmek, terörle mücadeleden vazgeçmek, Suriye’nin kuzeyinde kurulacak terör devletini desteklemek…

Bunlardan hangisi Türk milletinin faydasına bir icraat?

***

İlk turda ağızlarından hayırlı bir kelime çıkmadı, ikinci turda da çıkmaz.

Masanın ikinci tur görüşmelerinde neler olacağını ben size bugünden söyleyeyim…

***

CHP’liler Kılıçdaroğlu aday olsun söylemine son hız devam ederler.

İmamoğlu aday olsun istekleri karşılık bulmadıktan sonra Yavaş aday olsun propagandaları da tutmayan İP’liler bu kez kendi genel başkanlıklarının adaylığını dayatmaya başlarlar.

Tüm bu kargaşa Gelecek’in adayımız Davutoğlu, Deva’nın adayımız Babacan, SP’lilerin adayımız Karamollaoğlu, DP’lilerin adayımız Gültekin sesini yükseltmeleri ile bir kakofoniye dönüşür.

***

Önümüzde ki dönem her partinin kendi içinden bir adayı kanıksatmaya çalışacağı, herkesin birbirinin açığını kovalayacağı, ortakların birbirlerini neden aday olmaması gerektiği yönünde ikna etmeye çabalayacağı bir atmosferde geçeceği için zilletin ikinci turunda da aday kim düğümü çözülemez, masa seçimleri görmeden yıkılır gider…

Masanın yıkılmasından en çok altındaki HDP’nin etkileneceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz, masa dağılsa bile onlar ayranım dökülmesin, HDP üzülmesin modundan çıkmayanların peşine takılıp işlerine bakmaya devam ederler…