Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Muhalefete yakın anket şirketleri bile artık Cumhur ittifakının oyunun son 2-3 ayda çok arttığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar kazanma noktasına geldiğini ifade etmeye başladı. Bunu CHP’nin televizyonu Halk TV’de program yapan yorumcular bile dile getiriyor.

Düşünün ki, 3-4 ay önce MHP’nin oyunu % 5-6 gösterenler şimdi %10-11 demek zorunda kalıyor. “Ceketimizi koysak kazanırız” diyenler şimdi “Recep Tayyip Erdoğan bizi buldozer gibi ezecek” demeye başladı.

Çünkü Cumhur ittifakı “Ununu elemiş, eleğini duvara asmış” vaziyettedir. Adayını iki yıl öncesinden açıklayarak netleştirmiş ve tüm tartışmaları bitirmiştir. Hükümet projelerini bir bir hayata geçiriyor, sürekli geleceğe yatırım yapıyor, halkın sıkıntıları karşısında çözüm odaklı adımlar atıyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan açılıştan açılışa koşturuyor. MHP ise bir yıl öncesinden başladığı il il, ilçe ilçe, köy köy aydınlatma, şuurlandırma, bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli on binleri meydanlara toplandığı mitinglerini aynı şevk ve heyecanda sürdürüyor.

6’lı masanın kendi içinde ise ayak oyunları, entrikalar birbiriyle yarışıyor. İki yıldır defalarca toplantı yaptılar bir tane aday bulup ortaya çıkaramadılar. Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri üzerinde sürekli “Aday olacak, aday yapılacak” propagandası yapılıyor. O kadar çaresizler ki, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimli çapsız, iradesiz ve tecrübesiz adamları bile kurtarıcı olarak pazarlıyorlar.

Tüm bu adaylığa ismi geçenler içinde sadece Kemal Kılıçdaroğlu açıktan aday olacak duruşu sergilemektedir. Tüm açıklamaları bunun delilidir. Diğer ismi geçenler ise kapalı kapılar ardında plan yapmaktadır. Ama şunu artık herkes kabul ediyor ki, bu saatten sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu yoldan dönüşü yoktur. Hele ki, Ekrem ve Mansur gibi iki çapsızın karşısında boyun eğerse işte o gün CHP’deki bitişi olacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu aday olabilmek için kıvranıyor, her türlü dikkat çeken şovu yapıyor, yurt dışından icazet arıyor ama bırak 6’lı masayı, henüz kendi partisi CHP’yi içini bile ikna edebilmiş değildir. Kemal Kılıçdaroğlu’nu en çok alaya alan, önüne sürekli engel çıkaranın Meral Akşener ve partisinin olması da Kemal Kılıçdaroğlu adına en büyük trajedidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun her türlü destek verdiği parti, bugün her türlü engelleyici olarak karşısındadır.

Seçimlere çok az bir süre kalmasına rağmen işte bu ayak oyunlarından dolayı hala adaylarını açıklayamıyorlar.

Ortada aday yok ama fikirleriyle, açıklamalarıyla veba saçan DEVA Genel Başkanı Ali Babacan 6’lı masa içindeki bir başka trajikomik hali açıklıyor. 6’lı masayı şöyle tarif ediyor: “Ortak çalışma grubumuzu 2 Ekim’de kurduk ya, arkadaşlar hemen 8 Ekim’de çalışmaya başladı. Çalışma esas, usüllerini belirlediler. Yazılacak metinlerde kullanılacak punto, font, satır aralığı, marjlar, metinlerin dili...”

Cumhurbaşkanı adayları yok ama “Punto, font, satır aralığı, marjlar, metin dili” varmış… Allah akıl, fikir versin… Herhalde seçimlerden sonra tüm bunları bir araya getirerek “Kusura bakmayın adayımızı bulamadık” diye tek cümlelik güzel bir metin yazacaklar…

Ya da çok kısa bir süre sonra 6’lı masa dağılacak, onları hiçbir “Punto, font, satır aralığı, marjlar, metin dili” kurtaramayacaktır.

Editör: Haber Merkezi