Kabinedeki değişikliklerden sonra yeni bakanların yardımcıları atandı. Resmi gazetede yayınlanan genelgeyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine Ahmet Erdem atandı. Toaktlı olduğu bilinen Ahmet Erdem hakkında diğer bilgiler araştırılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye bölünmesiyle oluşturulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bakan yardımcıları atandı.

 Resmi Gazete'de 21 Nisan’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kurulması için yayımlanan kararnameden sonra yayımlanan Resmi Gazete’nin mükerrer sayısı ile bakanlar belli oldu.

Karara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Vedat Bilgin atandı.

BAKAN YARDIMCILARI ATANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına İsmail Ergüneş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Ahmet Erdem ve Lütfihak Alpkan getirildi. 

ahmeterdem

AHMET ERDEM KİMDİR?

Ahmet Erdem, bakan, bakan yardımcısı, devlet adamı, müsteşar.

Ahmet Erdem, 1956 yılında Tokat’ta dünyaya geldi.

Eğitim Hayatı

Ahmet Erdem, ilk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta yaptı. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Ankara’da tamamladı.

Çalışma Hayatı

Ahmet Erdem, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanlarında uzun süre çalıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı‘nda Yüksek Hakem Kurulu Genel Sekreterliği, Müsteşar Yardımcılığı, Bakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Müşavirliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.

14 Kasım 2007 – 6 Temmuz 2009 ile 28 Nisan 2014 – 25 Temmuz 2018 tarihleri arasında iki kere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müsteşarı olarak çalıştı.

25 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dönemi

Ahmet Davutoğlu’nun 28 Ağustos 2015 tarihinde kurmuş olduğu 63. Hükümet’te (Anayasa’nın 116. Maddesi gereği Seçim Hükümeti) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Faruk Çelik’ten devraldı. Bakanlık görevini 24 Kasım 2015 tarihine kadar sürdürdü. Bakanlık görevini Süleyman Soylu’ya devretti.

Ahmet Erdem, evli ve iki çocuk babasıdır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

 

Editör: Haber Merkezi