TÜRKGÜN ÖZEL HABER

Bugüne kadar şarkı, beste ve kitaplarıyla karşımıza çıkan başarılı sanatçı Ahmet Şafak, şimdi de yapımcılığı ve oyunculuğuyla ön planda. ‘Derin milletin hikâyesi’ sözleriyle duyurduğu yeni filmi Kuşatma 7 Uyuyanlar, fragmanıyla birlikte büyük merak uyandırdı. İzlerken hem milli duygularınız kabaracak, hem de aksiyon dolu saatler yaşayacaksınız.

FİLM 3 İLDE ÇEKİLDİ, 1,5 AY SÜRDÜ

Ahmet Şafak sanat dünyasında şarkılarıyla, besteleriyle ve kitaplarıyla ön plana çıksa da, geçmişte dizi oyunculuğu ve program sunuculuğu da yapmış bir isim. Ayrıca 90’lı yılların deneyimli gazetecisi. Türkgün’de köşe yazarlığı da yapan Şafak, projeleriyle her zaman gündemde kalmayı başaran ender sanatçılardan. Kendini ‘Sürekli yoldayım’ diyerek tanımlıyor. Yolda olmak, onun için sürekli üretebilmek, yeni projeler ortaya koymak anlamına geliyor. Başarının kriterini rakamlarda aramıyor. Şarkılarında isteyen sevgiliye özlemi, isteyen vatanseverlik buluyor. Kitapları ise heyecanla okuyacağınız serüvenlerle dolu. Sanatın her dalında ismi var. Entellektüel birikimini sanatın her dalında kullanıp, sevenleriyle farklı mecralarda buluşuyor. “Derin milletin hikayesini anlattık” diyen Ahmet Şafak, filmin Mersin, Adana, İstanbul’da çekildiğini ve 1,5 ay sürdüğünü kaydetti.

UNUTULAN DÜŞMANLAR

Türkiye her dönem iç ve dış tehditlerle iç içe. İzleyeceğimiz Kuşatma filminde de tehditler hatırlatılıyor. Devlet ile millet arasındaki bağın önemine vurgu yapılıyor. Tarihimizde, çöplüğe gömüldüklerini sandığımız yapılanmaların halen devam ettiğine de dikkat çekiliyor. Psikoloji ve Türkiye’nin tarihsel gelişimine ilgisiyle tanıdığımız Ahmet Şafak, unuttuğumuz Türk ve Türkiye düşmanlarını tekrar hatırlatmış bizlere. Filmi izlerken birçok tarihi gerçeğin hatırlatıldığını göreceksiniz. Terör saldırısında şehit olan Aybüke öğretmeni hatırlatmak için, Turan komutanın kızını oynayan karakterin adını Aybüke koymuşlar. Malta Adası’nda başlayan senaryolar, 7 Uyuyanlar’ın kahramanlığıyla son buluyor.

ONLAR NEYİ YAPAMAZ DEDİYSE, ONU YAPTI

Milliyetçi insan sanattan anlamaz, yapamaz diyenler, geçmişte de yazamaz, çizemez derdi. Şimdi aydın sanatçılarımız hem yazıyor, hem çiziyor, hem de söylüyor. Ahmet Şafak bunun en büyük örneği. Ayrıca bir tabuyu daha yıkarak sinema oyunculuğu yapıyor, senaryosunu kurguluyor, yetmez deyip, filmin yapımcılığını da üstleniyor. Sinema filmi çekmenin masraflı ve büyük emek istediğini söyleyen Ahmet Şafak, ‘Sinemada ben de varım’ sözlerini ise şöyle açıkladı: Tamamen özgün bir senaryo oluşturduk. Başarılı oyunculardan oluşan bir kadromuz var. Sosyal medyada da yoğun bir ilgi var. 4 Ekim’de sinemaseverlerin karşısında olacağız. Herkesi filmimize davet ediyoruz.” Her fırsatta sanatına millilik katan, ‘Aşkın ve vatanın şarkıları’ diyerek eserlerini tanıtan sanatçı, sinemada da öz kimliğinden kopmamış. Tarihe ve tarihi şahsiyetlere büyük önem veren Ahmet Şafak, Holywood tarzı bir film çektiğini söylüyor. Yeni filmlere yol vermek için sunulan bu projeye destek vermek, daha iyisi için yol açmak bizim elimizde. 4 Ekim’deki film şöleninde yerimizi almak için hepimiz sabırsızlık içerisindeyiz.

KİMDİR BU 7 UYUYANLAR?

Filmin fragmanıyla birlikte sosyal medyada en merak edilen konulardan birisi ‘7 Uyuyanlar’ kimdir sorusu oldu. Sadece şunu söyleyebiliriz şimdilik; 15 Temmuz’un Ömer Halis Demirleri gibi ölümü tatlı bilen tunçbilekler... Şehadete susamış, devlet mevzu bahis olduğunda göreve atılan ve o andan itibaren gerçek kimliklerini bulan yiğitler.

Yapımcılığını Küsena Film’in üstlendiği, senaryosunu Ahmet Şafak’ın kaleme aldığı Kuşatma 7 Uyuyanlar’ın yönetmenlik koltuğunda Utku Uçar oturuyor. Heyecanla beklenen yapımın oyuncu kadrosunda Ahmet Şafak’ın yanı sıra, izleyicilerin yakından tanıdığı Fulden Akyürek, Özcan Varaylı, Çağatay Akman, Aslı Atıl, Sefa Zengin, Mehmet Tokat, Can Beslen ve Eda Etike gibi sinema ve tiyatro camiasının başarılı isimleri yer alıyor.

 
KAOS BARONLARINA KARŞI, DELİCE MÜCADELE

HER ŞEY Kerkük’te Türk İrtibat Timi olarak görev yapan Özel Kuvvetler Komutanı Turan’ın, özel askeri şirket Black-Water subayı Amerikalı Falkon’la çatışmasıyla başladı. Paralı asker Falkon’un kaçırdığı Türkmen kızını kurtaran Turan’ı, hasta karısını ve kızını görmeye gittiği memleketinde hapishane bekliyordu. Yıllar sonra hapisten çıkan Turan, karısının ölümüyle yalnız kalan biricik kızı Aybüke’yi alarak memleketine döndü. Fakat kaos baronları boş durmayacaklardı; Türkiye’ye yönelik büyük bir planı devreye sokacak, başına da Falkon’u getireceklerdi. Turan, bir yandan Falkon’nun sinsi kuşatma planını durdurmaya çalışırken diğer yandan da kızını korumak için delice mücadeleye girişti

Churchill diye tanınan iş adamı, Yamyam kodlu polis şefi, Falkon’un iş birlikçiliğini yaparak bölgeyi ateş topuna çevirmek isterken Turan vatanını korumak yolundaki mücadelede yalnız mıydı? Turan, Yedi Uyuyanları hangi şifre ile göreve çağıracak?

Yüz yıl sonra diriltilen suç örgütü Nemesis’in arkasında kimler var?

‘Savaş Lordu’ Matlock kim? Neyin peşinde? Turan, ülkesini kurtarmak için hangi planı devreye sokacak?

4 Ekim'de sinemalarda...

Editör: Haber Merkezi