Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK/KCK'nın Kobani olaylarına yönelik emri üzerine Karayazı ilçesinde 7-10 Ekim'de terör örgütü propagandasına dönüşen ve ilçenin yakılıp yıkılmasıyla sonuçlanan olaylara dair tahkîkatın sonrasında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.

Davaya dair 60 sayfalık iddianamede İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nin "gri" kategorisinde 300 bin lira ödülle aranırken kısa süre önce yakalanan "Şevger" kod adlı Kamış "sanık" sıfatıyla yer alırken, “müşteki” olarak Erkut Çelik ve Karayazı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün adı geçti.

Dava, Kamış yakalanamadığı için daha önce tamamlanamamıştı. Davanın iddianamesinde; örgütten alınan talimatlara göre , ilçe merkezinde 7 Ekim 2014 akşamı 30 kişilik grubun taş ve molotofkokteyli ile okul bahçesinde toplandıkları, ekiplerce dağılmaları yönündeki talimata rağmen grubun direnerek saldırıda bulunduğu ifadeleri yer aldı.

Ara sokaklara kaçan maskeli kişilerin daha sonra yeniden toplanarak emniyete ait zırhlı ekip aracı ve panzere taş ve molotofkokteyli ile saldırılarına devam ettiklerinin aktarıldığı iddianamede, gruptaki kalabalığın gitgide arttığı ve olaya karışanların terör örgütünün silahlı eylem ve faaliyetlerini övücü ve destekleyici tarzda, örgüt ile elebaşını övücü sloganlar atarak çevreye zarar vermeye ve polis güçlerine direnmeye devam ettikleri ifade edildi.

Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan ancak yakalanamayan terörist Kamış'ın da ilçedeki Kobani eylemlerine katıldığı ve organize ettiği yer alırken, Kamış’ın, tanınmamak için yüzünü kapattığı, yola barikat kurarak lastik yaktığı ve çöp konteynerlerini kullanarak eylem yaptığı, taşlarla emniyet binası ve emniyet güçlerine saldırdığı bilgisi verildi.

Örgütün dağ kadrosunda faaliyet yürütmüş

İfadesi alınamadığı için Kamış'ın, Karayazı Sulh Ceza Hakimliği tarafından yakalama kararı çıkartıldığı belirtilen iddianamede, zanlı evinde ele geçirilenlerin bilgisi de yer aldı. Terör örgütüne ait pek çok doküman ve kayıtların olduğu sanığın evinde yine terör örgütü üyeleriyle birlikte, PKK elebaşı terörist Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ile terör örgütünü övücü materyaller bulunduğu iddianamede yer aldı.

Kamış’ın kandırdığı kişileri terör örgütüne teslim ettiği böylelikle de örgüte yeni üyeler kazandırdığı faaliyetleri tanıklar, ifadeler ve belgelerle birlikte iddianamede yerini aldı.

Diğer örgüt üyeleriyle yaptığı telefon konuşmaları da tespit edilen Kamış’ın, ilçedeki N.Ü ile birlikte örgüt adına faaliyet yürüttüğü, örgüt mensuplarının lojistik destek ihtiyaçlarını temin etmeye çalıştığı, örgütün dağ kadrosunda olduğu da tespit edildi.

Terörist Kamış’ın hakkında tespit edilen suçlar nedeniyle; 9 yıl 9 aydan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Editör: Haber Merkezi