İki yıl önce 'Dünyanın En İyi Dijital Bankası' seçilen Akbank'te büyük bir sistem krizi yaşandı. 6 Temmuz'da başlayan sorun dün geceye kadar devam etti. Bankanın mobil uygulaması ve internet bankacılığı çöktü. Yaşanan bu sorun sonrası birçok kişi mağdur olurken Akbank'tan açıklama geldi. Binlerce insan ise, Akbank mobil çalışıyor mu? Akbank sorunu düzeldi mi? sorularına yanıt aramaya devam ediyor.

AKBANK'TA NE OLDU?

2019 yılında "Mükemmellik Ödülleri" kapsamında "Dünyanın En İyi Dijital Bankası" seçilen Akbank'ta ana bilgisayarda çıkan bir sorun nedeniyle sistem çöktü. Banka müşterileri, mobil uygulamasından hiçbir şekilde işlem yapamadı.

Bu aksaklıkların yanı sıra 444 2525 numaralı Akbank müşteri hizmetleri numarası da kilitlendi ve sürekli meşgul çalmaya başladı.

Binlerce kişi para çekemediği, kartla alışveriş yapamadığı için mağdur durumda. Bankadan yapılan açıklamada, "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır." denildi.

AKBANK SORUNU DÜZELDİ Mİ?

Çöken sistem nedeniyle 2 gündür binlerce müşterisini mağdur eden Akbank'ta internet ve mobilin devreye girmesiyle birlikte tüm kanallar yeniden hizmete açıldığı açıklandı.

Akbank'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, kanalların titizlikle yakından izlenmeye devam edildiği ifade edilirken, "Mağduriyet yaşayan müşterilerimizden ve paydaşlarımızdan bir kez daha özür dileriz" denildi.

akbank

Bankadan yapılan açıklamada, bugün ve yarın olmak üzere çalışma saatleri de uzatıldı:

"Şubelerimiz, 8-9 Temmuz 2021 tarihlerinde müşterilerimize öğle saatleri de dahil olmak üzere 09.00-19.00 arasında kesintisiz hizmet verecektir."

AKBANK AÇILIŞ SAATLERİ

09:00-12:30 öğle arası 13:30-17:00

 

Editör: Haber Merkezi