Mustafa YILDIZDOĞAN, Ahmet ŞAFAK, Azerin,Dursun Ali ERZİNCANLI,Aysel YAKUPOĞLU, Ömer KARAOĞLU, Mustafa TAŞ ve yerel sanatçıların yer aldığı festivalde her akşam binlerce kişi konser etkinlik alanını doldurdu.

Gün içerisinde çocuk eğlence programları, koşu yarışları , bisiklet yarışları, bilgilendirme konferansları, Usta Sanatçı Nida TÜFEKÇİ’yi anma günü ,Toplu Sünnet Şöleni ve Karakucak güreşlerinin  düzenlendiği festival  her alanda büyük ses getirdi.

Belediye Başkanı Uzm.Dr.Nezih YALÇIN ‘’Akdağmadeni tarihinde ilkleri gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Belediyemiz tarafından  çok kısa bir sürede organize ettiğimiz ‘’Akdağmadeni Kültür ve Turizm Festivali’’ her günüyle dolu dolu yaşandı.Binlerce vatandaşımız her gün konser alanımız doldurarak bizlerle birlikte oldu.

İlçemizde sosyal hayatı canlandırırken Akdağmadeni’nin gün yüzüne çıkmamış tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttık. Her gün düzenlemiş olduğumuz birbirinden farklı etkinliklerle ilçemizin tanınıp gelecekte bir turizm merkezi haline gelmesi için ilk adımları attık. Tarihimiz doğal güzelliklerimiz ve jeotermal kaynaklarımızla birlikte ilçemiz orta Anadolu da keşfedilmeyi bekleyen bir cennet konumundadır.

Düzenlediğimiz festivalimizde halkımızın sosyal hayatını canlandırırken ilçemizin de tanıtımını yaptık. İnşallah bundan sonraki süreçte Akdağmadeni’nin adını sık sık duyacağız.

Önümüzdeki yıl festivalimizi geleneksel hale getirerek daha kapsamlı bir festival düzenlemeyi düşünüyoruz. Festivalimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Editör: Haber Merkezi