İkinci yarının en başarılı takımlarının arasında yer alan Galatasaray, üst üste altıncı galibiyetini elde etmek için ağırladığı Btc Turk Yeni Malatyaspor maçına, son maçlarındaki gibi başlayamadı. İkinci yarıda ertelenen Trabzonspor maçı dışında oynadığı tüm maçları kaybeden, sıralamada inişe geçen konuk takım daha ilk dakikada dirençli bir rakip olacağının sinyalini verdi. Galatasaray’a direndiği gibi, atak yapmak için de kararlı ve istekliydi.

Haftalardır kazanma alışkanlığı gösteren, rakiplerinin sahasındaki etkinliği ve baskısıyla sonuç alan Sarı-Kırmızılılar, istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Ziraat Türkiye Kupası maçında oynanan oyundan memnun olduğunu belirten Teknik Direktör Fatih Terim, o kadrodan kart nedeniyle eksilen Mariano’nun yerine Şener Özbayraklı’yı sağ bekte kullanırken, Henry Onyekuru’ya yer açmak için, orta alanda öne doğru etkili oynayan Ömer Bayram’ı, biraz daha geriye çekerek Martin Linnes’i yanına oturtmuştu.

Savunmadan orta alana geçişte sorun görünmezken, orta alandan forvete top aktarımında eksiklik yaşayan Galatasaray, ilk yarıda pozisyon üretmekte zorlandı. Konuk takımın geniş alan bularak yaptığı ataklarda kalesini koruyabilen Sarı-Kırmızılılar, ilk yarının son dakikası içinde bilinçle ceza alanına indirdiği belki de ilk net topta, penaltı yakaladı. Yokluğun golcüsü Adem Büyük, topu ağlara yolladı.

İkinci yarıya skor olarak önde başlayan Galatasaray, Btc Turk Yeni Malatyaspor baskısı her dakika artınca geriye yaslanmak zorunda kaldı. Son on dakika içinde Radamel Falcao’yu oyuna alan Terim, hem rakibin içine korku salma hem de gelecek hafta oynanacak derbi öncesinde Kolombiyalıyı ısıtmayı hedefledi. Deneyimli futbolcu girdikten sonra Henry Onyekuru ile kurduğu pas bağlantısı ile son dakikalarda Galatasaray adına pozisyon üretti.

Sonuçta, her ne kadar Btc Turk Yeni Malatyaspor ile karşılaşsa da, akıllarda Fenerbahçe derbisi olan Galatasaray hedeflediği altıncı galibiyetini elde etti. Ancak, dün oynadığı futbolu Kadıköy’e taşırsa işin o kadar kolay olmayacağını söylemek için falcı olmaya gerek yok.