10:02

NATO OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR!

NATO, İdlib'deki saldırının ardından Türkiye'nin talebi üzerine bugün olağanüstü toplanacağını açıkladı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Twitter'dan, Türkiye'nin talebi üzerine NATO'nun Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 4'üncü maddesinin işletildiğini duyurdu.

08:55

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasında: "Türk birliklerinin olduğu bölgeye saldırı düzenlemedik." denildi.

SAAT 07:38

HULUSİ AKAR YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'le İdlib'deki hain saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti.

05:35

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İdlib'de Türk askerine yönelik hava saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını ve bilgi aldığını söyledi.

04:30

Milli Savunma Bakanı Akar, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile İdlib'deki faaliyetlerin sevk idare edildiği Hatay'daki Taktik Komuta Yeri'ne gitti.

04:13

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir. MHP, hükümetin alacağı siyasi, askeri her kararın bedeli ne olursa olsun yanında duracak, destekçisi olacaktır." dedi.

KALIN ABD'Lİ İSİMLE GÖRÜŞTÜ

Saatler 01.20'yi gösterdiğinde Külliye'den bir açıklama daha geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ABD Ulusal Güvenlik danışmanı Robert O'brien'la telefonla görüştü. Bir yandan rejime karşı askeri harekat yürüten Ankara diğer yandan diplomatik temaslarını sürdürüyordu.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Gözler ise Külliye'deydi. Güvenlik Zirvesi'nin ardından ilk resmi açıklama. 01:14'te Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, hava kara ve ateş destek unsurlarıyla rejimin bütün hedeflerinin ateş altına alındığını duyurdu.

TÜRKİYE KAPILARI AÇTI

Şehit haberlerinin paylaşılmasından sonra Türkiye ilk hamlesini yaptı. 00:11'de tüm göçmenlere Avrupa'ya kara ve deniz sınırlarından kapılarını açtı. Sadece "Türkiye geçişler denetlenecek" dedi. Avrupa'ya geçişleri serbest bıraktı...

İlk uluslararası temas haberi de dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. saatler 24:00'ü vurduğunda, Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü.

Editör: Haber Merkezi