İç ve dış politikasında İslam'a yönelik benimsedikleri düşmanca tutumla bilinen Fransa'da skandal üzerine skandal yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında İslam'a yönelik küstah ifadeler kullanan aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen'e gelen tepki şoke etti.

France 2 kanalında yayınlanan "Vous avez la parole" programında, "İslam'ın tüm çeşitlerine, pratiğine, yayılışına savaş açıyorum. İslam'ı tüm yönleriyle yasaklamak istiyorum. Devletin tüm imkanları seferber edilerek saldırılmalı ve yok edilmeli." ifadelerini kullanana Le Pen, büyük tepki çekmişti.

İslam'a karşı kullandığı hadsiz ifadeler nedeniyle Müslümanların haklı tepkisine uğrayan Le Pen'e, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'den olay yaratan yanıt geldi.I

Aynı programda Le Pen'den sonra söz alan Darmanin, Le Pen'i yeterince İslam karşıtı olmamak"la suçladı. Le Pen'in hadsiz ifadelerinin ardından söz alan Darmanin, "Anlaşılan dinler üzerinde yasa düzenlememeye hazırsınız ve İslam'ın bir sorun teşkil etmediğini söylüyorsunuz. Çok ileri gittiniz. Seçmenleriniz hayal kırıklığı yaşayacak." ifadelerini kullandı.

İslam'da "mezhepsel bir sapma" olduğunu söyleyen Fransız İçişleri Bakanı, Le Pen'in skandal ifadelerine karşılık "Ben bile İslam'a karşı sizden daha sert davranıyorum." yanıtını verdi.

Le Pen'in "İslam'a saldırmayı planlamıyorum. Fransız değerlerine kuvvetli şekilde bağlıyım, toplanma ve din özgürlüğünü tamamen korumak istiyorum." yanıtını vermesinin ardından yeniden söz alan Darmanin'in girdiği İslam karşıtlığına dair küstah ağız dalaşı, izleyicileri de şoke etti.

Fransız hükümetinin İslam düşmanlığı yarışı
Canlı yayında adeta "Kim daha çok İslam karşıtı?" yarışına giren Fransız politikacıların faşist ve İslam karşıtı beyanları, ülkenin her kademesini sarmış İslam düşmanlığını da gözler önüne serdi.

Editör: Haber Merkezi