Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) katılan birçok kişi bugünki sınavda ter döktü. Hem sınava girenler hem de yakınları sonuçların hangi tarihte açıklanacağını sorgulamaya başladı. ÖSYM ise ALES soruları vr cevaplarını bugün erişime açmış oldu. Peki, ALES 2 ne zaman açıklanacak 2021? Daha fazla ayrıntı haberimizde olacak.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın ikincisi 19 Eylül 2021 tarihinde yapıldı. Zorlu soruları yanıtlayan adaylar, ALES 2 sınavının sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

ALES 2 SORULARI, CEVAPLARI YAYINLANDI

ÖSYM genellikle soruları ve cevap anahtarının aynı günün akşamında ya da ertesi gün yayınlıyor. Bu nedenle ALES 2021 /2 sınavının sorularının ve cevap anahtarının bu akşam yayınlanması bekleniyordu. Soruların yüzde 10’u herkese açık olarak tamamı ise sadece sınava katılan adayların erişimine açık olarak yayınlandı.

Sınava katılan adaylar AİS sayfası üzerinden giriş yaparak sorulara ve cevaplara ulaşabilecekler.

ÖSYM AİS SAYFASI ÇİN TIKLAYINIZ…

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

19 Eylül 2021 Pazar günü gerçekleştirilen sınavın sonuçları 14 Ekim 2021 günü erişime açılacak. Sonuçlar ÖSYM’nin sonuç sorgulama adresi olan “sonuc.osym.gov.tr” sayfasından kontrol edilebilecek.

SORULARIN YÜZDE 10'U İÇİN TIKLAYINIZ...

Editör: Haber Merkezi