5 Mayıs tarihinde tek otutum halinde gerçekleşen 2019 ALES sonuçları açıklandı. Bu yılın ilk Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyordu. ÖSYM tarafından gerçekleştiren ALES' yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, akademik yaşamlarında çok önemli bir yere sahip olan bu sınavın sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyordu. Beklenen haber ÖSYM'den geldi. 2019 ALES sonuçları'nın açıklandığını duyuran ÖSYM, sınav sonuçlarının sistem üzerinden erişime açıldğını bildirdi. Şimdi, 2019 ALES sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir? araştırması yapan adaylar, 2019 ALES sonuçları sorgulama ekranını haberimizde bulabilir...

ALES sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi (https://sonuc.osym.gov.tr/BelgeKontrol.aspx) sayfasından ulaşılmaktadır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 24 Mayıs 2019 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek sonuçlarına erişebilirler.

2019 ALES sonuçları sorgulama ekranına ulaşmak için buraya tıklayın

Editör: Haber Merkezi