Yönetmenliğini Halit Refiğ'in üstlendiği senaryosunu Erdoğan Tünaş'ın kaleme aldığı Alev Alev filmi bugün 360 TV'de sinemaseverlerle buluşuyor. Yapımcılığını Türker İnanoğlu'nun yaptığı Alev Alev filminin oyuncuları ve konusu araştırılanlar arasında yer alıyor.

ALEV ALEV FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Yakışıklı yat kaptanı Murat’la (Tarık Akan) güzel Alev (Gülşen Bubikoğlu) evlilik hazırlığı yapan iki sevgilidir. Zengin ve güçlü bir işadamı olan Şahin’e ait yatın kaptanı hastalanınca, yeğeni ve şirketin genel müdürü Ümran (Çiğdem Tunç) yeni bir kaptan arar.

Evlenmek için paraya ihtiyacı olan Murat işi kabul eder. Dört aylığına yurtdışına gideceklerdir. Buna üzülen ama belli etmeyen Alev, Murat yokken hamile olduğunu farkeder. Yol uzundur ve Murat’a aşık olan Ümran bir gece onunla olur. Aklından Alev’i silen Murat, pişman olup geri dönmek isteyince kıskanan Ümran kendini vurur. Murat yaşaması için çaresiz Ümran’la evlenir. Bunu gazeteden öğrenen Alev İstanbul’a gelir, çocuğunu aldırır.

Reklamcı Leyla ile tanışır ve ünlü bir manken olur. Şahin’le tanışmak için yarattığı raslantı ile aileye girer. Bodrum’dan eli boş dönen Murat, Alev’i Şahin’in yanında görünce kıskanır. Şahin bir iş yolculuğunda iken barışırlar. Ümran ise bu ilişkiden şüphelenmektedir. Telefonları dinler ve buluştukları yatta onları yakalar. Tartışırlarken Ümran denize düşer. Alev’le Murat öldüğünü sanıp panikle kaçarlar. Ümran onları izlemeden önce ikisini suçlayan bir mektup bırakmıştır. Polisin peşlerinde olduğu iki sevgili Bodrum’da Asım Dayı’nın (Hulusi Kentmen) evine gizlenir. Şahin onlara yardım vaadiyle Asım Dayı’dan yerlerini öğrenir. Murat’la Alev’e intihar mektubu yazdırıp tekne ile kaçıracağını söyler. Tekne dönerken batacak ve herkes ikisinin öldüğüne inanacaktır. Aslında Ümran ölmemiştir ve bu amca-yeğen’in bir komplosudur. Onları götüren tekne patlar, Alev ile Murat ölür. Şahin’ininse, yaşamak için nedeni kalmamıştır. Arkalarından o da intihar eder…

ALEV ALEV FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Alev Alev filminin oyuncu kadrosunda birçok ünlü isim yer alıyor.

İşte Alev Alev filminin oyuncuları: 

Tarık Akan
Gülşen Bubikoğlu
Cüneyt Arkın
Çiğdem Tunç
Hulusi Kentmen
Sevda Aktolga
Şemsi İnkaya
Turgut Boralı
Tevhit Bilge
Nevzat Okçugil

ALEV ALEV FİLMİNİN NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

1984 yılında vizyona giren Alev Alev filminin çekimleri Bodrum'da yapılmıştır.

Filmde geçen Pire Limanı, Yunanistan'ın Pire kentinde bulunan bir limandır.

Editör: Haber Merkezi