Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen açılış etkinliğine Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile Şehit Nedim Öner’in ailesi katıldı.

 İZMİR İL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN AŞKIN’DAN TEŞEKKÜR

Açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını ise İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın yaptı. Aşkın, “Aliağa’da kurulan böylesine özel bir atış poligonuna şehidimizin isminin verilmesi beni çok memnun etti. Askerlik ve polislik öyle bir meslektir ki başkalarının çocukları yetim kalmasın diye görevi başındaki memurumuzun çocukları yetim kalır. Ama bu yüze millette o yetimlere ve ailelere kucağını açar. Bu poligonlar emniyet teşkilatının ihtiyaç duyduğu yerlerdir ve nitelikli olmaları gerekiyor. Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Polis teşkilatı mensuplarının atış kabiliyetlerini geliştirebilecekleri bir tesisin açılışını yaptıklarını ifade eden Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ise kazasız belasız atış eğitimi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından şehitler için kurban kesilerek dualar edildi. Poligonun açılış kurdelesini Şehit Nedim Öner’in ailesi kesti. Program sonunda protokol üyeleri poligonun ilk atışlarını gerçekleştirdi.

HABER: MEHMET ARKAN

Editör: Haber Merkezi