Futbol işte böyle bir oyun… İlk yarı Trabzonspor oynadı, Fenerbahçe seyretti. İkinci yarıda da olay tam tersine döndü, Fenerbahçe üst üste golleri buldu, Trabzonspor direnemedi.

Her şey sahanın en kötüsü Sosa’nın çıkması ile değişti aslında. O futboluna övgüler yağdırdığımız Sosa oyunda kaldığı sürece bildiğimiz Sosa değildi. Yüksek pas hatasıyla oynadı, orta sahada Gustavo’yu yalnız bıraktı. Hal böyle olunca, Trabzonspor iki pasta orta sahayı geçti. Sosa-Lemos anlaşmazlığını da iyi değerlendirerek golü buldu.

İkinci yarıda oyuna Erol Bulut müdahale etti. Dökülen Sosa’yı oyundan aldı, orta sahayı Ozan-Gustavo ikilisine teslim etti. Pelkas ortaya çıktı, Valencia kendisini gösterdi, her gelişi tehlikeli oldu Fenerbahçe’nin ve goller üst üste geldi. İşte kadro derinliği dediğimiz bu. Eğer kulübeniz güçlü olursa, hamle şansınız artıyor.

Trabzonspor kötü mü oynadı, hayır. Sakat oyuncularına rağmen elindeki dar kadroyla özellikle ilk yarıda rakibine top göstermedi.

Ayağa top oynadı, enerjisini çok iyi kullandı. Geriye düştükten sonra bile hep golü düşündü. Ama dedik ya, Fenerbahçe’de oyuna girenler maçın kaderini değiştirdi, Trabzonspor’un gardını düşürdü.

Bu maç Erol Bulut’un kendisini kanıtlanması açısından çok önemliydi. Öyle de oldu. Sosa gibi bir oyuncuyu çıkartıp, yerinde değişikliklerle rüştünü ispat etti ve sınıfı geçti.

Öyleyse alkışlar Erol hocaya.