Volkswagen’e Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun tarafından davet mektubu gönderilmişti. Şirketin Üretim ve Lojistik'ten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Tostmann, çeşitli alternatif lokasyonları, içsel ve dışsal teknik kriterleri ve stratejik bir bakış çerçevesi içinde incelemekte olduklarını ifade etti ve karar verdikleri anda teklife geri dönüş sağlayacaklarını bildirdi.

Alman otomotiv devi Volkswagen’in üretim yapacağı yeni tesisi için Türkiye ve Bulgaristan’ın isimlerinin konuşulduğu, son zamanlarda sık sık gündeme geliyordu. Şirketin, yatırım yapmak için seçeneklerinden birinin Türkiye olduğunun duyulması üzerine ilk olarak Torbalı’daki Opel arazisi gündeme gelmişti. Söylentilerin üzerine Opel’den bir açıklama gelmiş ve arazinin satılık olmadığı duyurulmuştu. Bu açıklamanın ardından gözler başka alanlara çevrildi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, yaşanan gelişmelerin ardından yoğun bir lobi çalışması yürütmeye başladı ve Volkswagen'e bir davet mektubu yazdı. 

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun’un davet mektubuna yanıt VW Markası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Tostmann’dan geldi.

Davet ve mektup için teşekkürlerini ileten Tostmann, bölgedeki yatırım olanakları ve bölgenin durumuyla ilgili vermiş bulundukları bilgi için ayrıca teşekkür ederek bu bilgilerin kendileri açısından faydalı olduğunu aktardı. Yatırım için yer seçimlerinin birçok aşamalardan geçerek gerçekleştiğini söyleyen Tostmann, göz önünde bulundurdukları etmenlerin; makroekonomik gelişmeler, pazar görüşleri, tedarikçi yapısı gibi farklı içeriklerden oluştuğunu aktardı. Şirketin Üretim ve Lojistik'ten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Tostmann, çeşitli alternatif lokasyonları, içsel ve dışsal teknik kriterleri ve stratejik bir bakış çerçevesi içinde incelemekte olduklarını ifade etti ve karar verdikleri anda teklife geri dönüş sağlayacaklarını bildirdi.

“Lobi çalışmalarımızın sonucunda VW’den yanıt geldi”

TTO Başkanı Olgun, Volkswagen Üretim ve Lojistik'ten sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Tostmann’dan gelen cevabi yazının kendileri için çok kıymetli olduğunu belirtti. Torbalı’nın yatırımlar için sahip olduğu potansiyeli her fırsatta dile getirdiklerini ve bu katkıyı artırmak hem de ilçenin potansiyelini daha çok duyurmak için çalıştıklarını vurgulayan Olgun, en son gelişme olarak Opel’in, Torbalı’daki tesislerini Avrupa’daki stratejik yedek parça tedarik merkezi haline getirme kararı aldığını, yıllardır temennilerinin, Opel’in Torbalı’da kalması olduğunu vurguladı. Olgun, geçen hafta, davet yolladıkları uluslararası firmalardan Amerikan devi John Deere’nin Torbalı yatırımının müjdesini verdiklerini hatırlatarak, şimdi de enerjilerini Volkswagen’in Türkiye’de yapacağı yatırımda Torbalı’yı seçmesi için kullandıklarını aktardı. Lobi çalışmalarının bir sonucunda VW’den yanıt geldiğinin altını çizen Olgun, öncelikli isteklerinin bu yatırımın Türkiye’ye yapılmasının olduğunu aktardı ve Torbalı’nın tercih edilmesi için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

 

 

Editör: Haber Merkezi